hits
Om oss Våre mål Produktanmeldelser Våre verbale kommandoer Link Link

Kategori: Fuglehund

Lære seg å gå til sekken og passivitet

Publisert: 11.01.2018 @ 19:44 Kategori: Fuglehund Kommentarer: 0

Funnet en challenge som jeg syns virker ganske morsom! En fra Ida Sollie, #HundelivFetchChallenge. Bare å bli med dere også, er kanskje mest for fuglehunder, men er ikke dumme ting å lære andre å :) 

Første steg er å lære seg å gå til sekken, og være passiv der, gjerne også med masse forstyrrelser (og der er det bare fantasien som setter grenser). Dette syns jeg var en genial og smart måte å lære hunden sin å vente på tur når jeg trener de forskjellige hundene samtidig :) 

Det tok ikke Tundra lange tiden å lære dette siden ho allerede hadde fremadsendinga inne fra agility, og vant med å bli sendt til kjegle. Så etter noen kast med godbiter ved sekken som ho løp frem til, så kobla ho fort hva ho skulle. Etterhvert la jeg på forstyrrelser med først å kaste apportdummys, og så brukte jeg Kiwi litt, dette syns jeg ho tok fint :)  

Jaktprøvekurs

Publisert: 10.08.2015 @ 12:14 Kategori: Fuglehund Kommentarer: 0

På søndag var jeg og Tundra på kurs, som handla om ny på jaktprøve. Noe jeg tenkte kunne være greit å få med seg, siden vi jo aldri har vært på jaktprøve før, så greit å ha noe info i sekken, føre vi melder på :) 

Først var det teori, og så skulle det gå noen dommere og dømme hundene og slikt, så vi fikk litt praktisk trening også :) 

Tundra fant en rapphøne inni tetteste krattet (var såvidt jeg så henne inni buskaset :p) og hadde en pen stand, og reiste fint på kommando. Men jeg holdt ho igjen i lina, så ho ikke fikk fløyet etter, men heller satte seg ned :) 
På andre slipp, så trodde jeg egentlig det ikke var noe mere fugl der, så tenkte å rykke fremover på jordet, siden det hadde vært flere hunder over den samme delen og søkt. Men Tundra flyr straka veien rett frem fra meg, og bråsnur og tar stand! Tjuvreiser, men shit au, må da ha noen slike å på rullebladet :p De mener at ho kan ha tjuvreist pga rapphøna gikk, og Tundra er litt het i huet på fugl, så istedetfor å avansere denne gangen (bare flytte seg litt rolig etter fuglen), så reiste ho istedet :)

Men litt morsomt atter ho var den yngste på kurset og fant fugl der eldre hunder ikke gjorde :D

Så dette ga definitivt mere lyst til å stille på jaktprøve til høsten! Bare få trent mye på fløyte og sitt, så blir det nok bra. Nesa fungerer så :p 

 Fuglehundtrening med Tundra

Publisert: 05.08.2015 @ 22:42 Kategori: Fuglehund Kommentarer: 0

På onsdagen var Tundra tilbake i Drammen for å leke litt med fugl igjen, denne gangen skulle vi prøve på rapphøns også :) 

Starta opp med å legge ut et par duer i bur igjen. Noe som gikk som sist, bare litt mere tent på dem nå, så å sette seg var ikke heeelt planen hennes :P Men ho tok stand (bare ikke den pene som vi helst vil ha ennå (pleier å komme med alder og erfaring) 

Instruktøren mente det skulle ligge en rapphøne på jordet et sted, så vi lot Tundra gå å søke etter den en stund, men fant den ikke, så da har den vel stukki av :p 

Han henta en fra buret, og lot Tundra snuse litt på den, og så la han den ut (ikke i bur) Nå fant Tundra den, og tok en stand, som er myyye nærmere den vi ønsker! :D Tundra er litt djerv i søket sitt (noe som er ønsket, hvertfall på unge hunder), så ho klarte å reise den siden ho kom litt for nærme :P Skulle helst løpe etter, men fikk roa henne kjapt ned i sitt, og så fikk ho utrede, føre vi ga oss for dagen :) 

Så nå er det bare å dra hjem å trene "sitt" med enda tøffere forstyrrelser, for merker ho er het i huet nå! :P Har også en plan om å legge inn fløytesignal på "sitten", for å gjøre det enklere for meg som ikke er no særlig glad i å rope så høyt, sliter spesielt med det rundt andre folk, så greit å gjøre det litt enklere for en sjøl på jaktprøve :p
Trening på duer

Publisert: 31.07.2015 @ 10:45 Kategori: Fuglehund Kommentarer: 0

Igår dro vi til Drammen, nærmere bestemt Knivebakken jakthundsenter, for å teste Tundra på duer. Pappa er ikke så glad i kamera, så bildene er så som så :P 

Duene ble gjemt på jordet under litt gress over buret sitt (ble bare lagt ut 1 og 1). Han instruktøren gikk med Tundra for meg, siden jeg følte jeg heller ville se og lære, fremfor å rote til en allerede ufokusert unghund! :P

Tundra løp på jordet og var ikke klar over atter det skulle ligge noen due i bur der ute, føre ho brått satte nesa ned i bakken og bråstoppa (da rett på dua :P ) og da den letta, så skvatt ho unna, men samtidig skulle ho løpe etter den (noe ho ikke fikk lov til, så ble holdt igjen i langlina) 

Ho bedra seg litt for hver gang. Prøvde sånn 4 ganger ca :) 

4 gangen var suveren! Ho tok stand, og da han slapp dua ut av buret, så satte ho seg bare pent ned! :D Så om det fortsetter sånn, så lover dette godt! 

Skal prøve å få tatt en ny tur til uka, og da var det snakk om å først gjøre som denne gangen, men så sette ut en rapphøne (uten bur) :) Så dette kan bli spennende! 

Skal på jaktprøve kurs neste helg (noe som egentlig kræsjer med utstillinga i Råde med Kiwi, men shit au :P ) Og så jobber vi masse nå mot jaktprøven i oktober, og sånn som det ser ut nå, så mener dem folka at Tundra kan fint bli klar til den! :D