hits
Om oss Våre mål Produktanmeldelser Våre verbale kommandoer Link Link

Kategori: Jaktprøve

Debut på jaktprøve

Publisert: 02.10.2017 @ 14:30 Kategori: Jaktprøve Kommentarer: 0

Da var det endelig tid for debuten vår på jaktprøve! Vi skulle prøve oss på lavland i AK klassen fordi det var rett borti gata her hjemme, så da føler jeg terskelen for å dra opp og drite oss ut er litt lavere :p 

Da vi møtte opp på oppropet så kjente jeg allerede da at hjertet holdt på å dunke ut av brystet på meg! Ganske vemmlig når man har nada peiling på hva man driver med.. Ble til slutt ropt opp og fant da gjengen vi skulle følge opp på feltet. Da vi kom frem ble det litt tusling og en fin oppvarming for første hundene som skulle delta. 

Jeg og en annen ble sendt mot veien for å passe på bilene som kjørte forbi, om hundene kom for nærme. Det gikk bra, og vi kom oss etterhvert vekk fra veien. Vi var siste slippet i første runden, så tok en stund før det ble vår tur. Da det ble vår tur fikk jeg startpistolen i hånda og kjente jeg kokte litt over.. altså aldri hatt noe særlig med startpistoler å gjøre.. hva gjør man føre man kan skyte med den liksom.. huff! men det var visst bare å trekke på avtrekkern, så gikk den av. En smule mer panikk oppsto da, for da måtte jeg jo være utrolig nøye på avtrekkern gitt! 

Jeg slapp Tundra, og ho satte fart ut, men så snudde ho litt og lurte på hva jeg egentlig ville ho skulle (ho stopper opp og følger mye med på meg når jeg stresser.. så min feil!). Jeg fikk sendt Tundra litt rundt om kring ca der jeg trodde jeg ville ha henne, mens jeg prøvde å følge med på dommer og makker, om hva de gjorde og evt ville jeg skulle gjøre. 

Tundra ble såklart super fornøyd da ho fant en vanndam å drikke av, det er nemlig obligatorisk å drikke litt av sølepytter uansett om man er tørst eller ikke :p Men jeg skjønte det var lenge siden vi hadde trent noe på rapphøner og slikt, for jakt på jorde ga henne ingen mening :p 

Etter 15min var vi ferdige og tok en lunsjpause. Etter endt lunsjpause fikk vi kritikken: 

Jaktlyst: 1 - Mangler intensitet
Fart: 2 - Moderat fart
Selvstendighet: 6 - Helt selvstendig
Søksbredde: 1 - Liten søksbredde
Reviering: 2 - Alt for tett reviering
Samarbeid: 2 - Noe bundet til fører

Mye av dette tror jeg kommer seg fint når jeg blir tryggere på situasjonen rundt hele denne jaktprøva, for ho er helt anderledes på trening/jakt! Men vi får prøve å få tak i noen rapphøner og få trent litt mere på lavland, for det har vi ikke trent på siden ho var 6mnd :) 

Zito og pappa var også med, så Zito skulle få litt fin erfaring av å se på. Håper å stille han i UK neste år :)