hits
Om oss Våre mål Produktanmeldelser Våre verbale kommandoer Link Link

Arkiv mned: juli 2017

Rallylydighets stevne på Vålerbanen 15.Juli

Publisert: 31.07.2017 @ 08:57 Kategori: Rallylydighet Kommentarer: 0

Opp tidlig på lørdagen, for da skulle vi ut til pers igjen. Denne dagen var jeg litt sånn; jaja, kan vel ikke gå bra 2 dager på rad.. men må si hundene overraska meg! 

Førstemann ut var Anastasia, ho hadde roa seg noen hakk idag, men har en lei tendens til å havne litt foran meg når vi stopper på skilter.. Vi fikk IT på dekken, usikker på hvorfor da jeg syns albuene hennes var nede, men men, pytt sann :) Kjempe fornøyd med runden hennes! 

Vi fikk 189 poeng, og 1.premie, endte på 9plass. Jeg går å lurer litt på om vi skal prøve å komme oss opp i klasse 2 med litt morsommere skilter, eller om vi skal drøye til plasseringene i klasse 1 kommer. Og så var det Tundra sin tur. Ho var ganske fin på oppvarminga, vi kom et par skilter føre huet skrudde seg litt av og ho heller ville snuse en del.. (vært en del hunder iløpet av dagen som hadde tissa i ringen..). Men ho henta seg tidvis greit inn syns jeg, siden ho falt ut i spiralen, så glemte jeg meg der, og begynte å gå slalom... så der fikk vi en repetisjon :p Men syns vi fikk en ganske grei runde jeg :) 

Ble 181poeng, og 1premie. Kom på 15plass av 30stk :p Nå mangler vi en 1premie til, så har ho tittelen i boks! Lov å håpe på den iløpet av høsten tru? :) 
Ser nesten ut som om jeg har slått ho, sånn som ho skal dekke noen ganger :p


Snuse..snuse...


Super fornøyd med denne stevnehelgen! :D Glad vi sto over søndagen og dro hjem på lørdagen, siden det kom et ganske heftig regnvær visstnok :p

 

Rallylydighets stevne på Vålerbanen 14.Juli

Publisert: 30.07.2017 @ 09:10 Kategori: Rallylydighet Kommentarer: 0

Stevne igjen, og denne gangen gikk turen til Vålerbanen. Jeg og en vennine fant en fin campingplass rett ved, hvor vi sov i telt. Vi dro opp på torsdagen, så vi fikk rigga oss til og tatt det litt som en koslig jentetur. På fredagen kom vi oss tidlig bort til banen, og fikk rigga oss til og laga noe middag føre vi skulle ut til start kl 18.

Først ut av Anastasia, ho gjorde en god jobb, men ho var ganske høy, så bli noen hopp og sprett, og litt på meg også. Ting kunne ikke gå fort nok for frøkna idag gitt :p Det var ganske morsomt å gå med henne idag!

Det endte på 180 poeng pga en del fysisk kontakt :p men ble 16plass, og 1premie. Så siste nappen kom, så vi fikk opprykk til klasse 2! Og ikke minst fikk hos sin første mellomtittel i rally, så nå blir det RLI, AGHI Wippetix Anastasia :D 

Så var det Tundra sin tur, denne gangen ble det klasse 1, shit au tenkte jeg! 

Tror dere jaggu ikke ho gikk som en drøm?! Falt ut sånn i korte perioder på typ 2sek et par ganger, men herregud så en helt annen hund idag! Det et da man bare innser hvorfor man ikke gir opp å trene når man får slike belønninger som det der! 

Vi ble belønna med 191 poeng! 1premie og direkte opprykk til klasse 2 :D Ble en fin 6 plass, vi hadde samme poengsummen som 2plassen, så her gikk det på tiden :) 

Men sånne dager som dette gjør atter man ikke vil gi opp gitt! 


En happy makrell :D 


Anastasia fikk en fin mellomtittel rosett :D 


 

Innlæring av slalom

Publisert: 29.07.2017 @ 09:23 Kategori: Agility Kommentarer: 1

Prøvde først med grinder på Tundra som jeg fikk tips om, det gikk lenge fint, men føler vi har stoppa opp, så nå går jeg heller over til å prøve alléslalom, og heller prøve og se om vi skjønner mere da :pJeg hadde en liten alléslalom på 6 pinner liggende etter whippetene, men etter et par treninger med den, så var konklusjonen min at den var for lett og tålte ikke helt atter bulldosern Tundra kom løpende igjennom.. :p Så da ble det innkjøp av en større og tyngre alléslalom :D 

Siden vi har hatt noen treninger allerede, så legger jeg ut tidligere filmer her, og for de som er interresert, så kommer det flere filmer senere, etterhvert som vi kommer fremover :) 

8.Juli

18.Juli

25.Juli

På denne trening syns jeg ho har skjønt inn- og utgangene av slalom mye bedre! Her har jeg prøvd å lure henne med skjeve innganger (lett for å hoppe over pinner), og maskinen stående skjevt (lett å hoppe over siste pinne også).

Må bare legge til at alle momentene er ikke filma, da jeg ikke alltid husker film og slikt :p 

 

For de som lurer, så er konseptet med alléslalom at hunden skal lære seg å tenke sjæl, og da kanskje forstå slalomen mye bedre enn ved lokking feks. Etterhvert som hunden forstår og blir tryggere på pinnene, så blir det smalna litt og litt, til den er helt sammenslått og rett :) 

Jeg bruker her en Manners Minder i enden av slalomen for å hjelpe hunden å fokusere rett i slalomen og ikke bli så avhengig av meg :) 

Rallylydighets stevne i Sarpsborg 2.Juli

Publisert: 28.07.2017 @ 09:11 Kategori: Rallylydighet Kommentarer: 2

Tid for dag 2 på stevne i Sarpsborg. Anastasia i klasse 1 og Tundra i rekrutt igjen :) 

Anastasia var ganske sutrete på sidelinja fra vi kom til vi skulle gå.. så den var jeg spent på gitt! 

Flere ganger huska ikke Anastasia "sitt" eller noe, ting var visst litt vanskelig for sære dyret idag :p Ble en del dobbelkommandoer, så tror ho var dritt lei av å holde på på grusen. Grusen er ikke hennes favorittunderlag gitt :p

Men vi fikk 1premie, 179 poeng, 11plass og et nytt napp :)
Litt vanskelig for å svinge mot venstre den frøkna :p 

Så var det Tundra sin tur.. ho var overhodet ikke med da vi gikk inn på banen.. de hadde avslutta på banen ved siden av, så da drev ho bare å titta etter fugl.. Vi fikk sånn tidvis litt kontakt, men på nest siste skilt blokka ho helt ut, da sto ho bare å niglodde. Til slutt fikk jeg noe kontakt, etter noen repetisjoner.. :p Siste skilt gikk på nøden føre vi kom oss i mål! 

Ho fikk likevel 146 poeng og 1 plass! :O skal hilse å si jeg ble sjokkert, da jeg mener jeg heller burde ha diska denne dagen kontra gårsdagen! 


Tundra og de overivrige sittene hennes :P

Til tider kom ho fort tilbake igjen når ho falt ut..Men nest siste skilt var ho så og si umulig... da var ho heeelt låst til å se etter fuglene... lenge leve fuglehunder! :pLitt kledelig må jeg si den rosetten er da :D 

Rallylydighets stevne i Sarpsborg 1.Juli

Publisert: 27.07.2017 @ 19:59 Kategori: Rallylydighet Kommentarer: 0

Har jo deltatt i noen rekruttklasser, men nå var det tid for at Anastasia skulle prøves i klasse 1 :) 

Jeg kjenner at jeg ikke er like nervøs på rallystevne kontra andre konkurranser (enten så bryr ikke resultatene der meg så mye eller så er jeg såpass trygg på det). Vi har bare trent rally i ca 2mnd nå, så allverdens mye erfaring har vi ikke :p 

Men Anastasia er ganske vant med konkurranser, så ho bryr seg lite om hva som skjer rundt. Idag var det grusomt varmt, så ho var ikke 100% på nett, men vi kom oss igjennom med et brukbart resultat, ble 186 poeng, 10plass med napp :) 

På vei ut over mål måtte ho såklart hoppe over målskiltet, ho savner nok litt agility ja :p 

Hopp over målskiltet :p

Tundra beholdt jeg i rekruttklassen siden ho er litt vinglete og ikke så vant til stevner ennå. Ho var ganske fin idag, falt bare ut litt smått innimellom, men ingenting i forhold til tidligere! (siste stevne kom det en fugl på ringbåndet akkurat rett foran ho). Men vi ønsker oss mere forstyrrelse rundt ringbåndet (rallyfolket er for rolige), så om dere ser oss, så bare klin dere inntil ringen! :D 

Tundra fikk desverre disk der jeg syns ho skulle fått IT, av den simple grunn atter vi gikk i rekrutt og jeg mener sitt er sitt med rompa i bakken, og så lenge ikke albuene hennes var i bakken, så er det ikke dekk (flere som var enige der også). For grunnen var atter ho liksom ikke satt tydelig ifølge dommern.. Tundra har en tendens til å sitte litt kroka, sånn fordi ho er klar for alt (dekk, marsj osv). 

Men men, ellers en kjempe fin runde :D

Denne sitten, fikk vi ikke disk på, den var verre enn den vi diska på syns jeg :p


 

Alt i alt er jeg super fornøyd med dagen! :D 

Om oss

Publisert: 27.07.2017 @ 11:45 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Caroline
Jeg er ei jente som født i 1992, har alltid interresert meg for hund. Har drevet en del med hest tidligere, føre det ble for kostbart, så da ble det hund på heltid :) Jeg kjeder meg fort når ting ble ensformig, så det går i mange ulike hundesporter, og jeg trener stort sett hver dag, med mindre vi er på telttur :p  

Anastasia
Er ei sta whippet tispe født 13.April 2011. Ho er et matvrak uten like, åpner pent glidelåser for å få tak i mat, og er drøy når det kommer til å stjele.. Men ho er et arbeidsjern uten like! Ho er en whippet, så sta og teit kan ho være, men ingenting i forhold til de andre i flokken :p 

Høyde: 46,5cm (målt offesielt i LC)
Titler: AGHI, RLI
Utstilling: Excellent
Lure Coursing: Cert x2
Agility: Klasse 2 hopp, klasse 1 agility
Rallylydighet: Klasse 2
Lydighet: Bronsemerke
Blodspor: 1premie

 

Benjamin
En liten whippet hannhund som er født 8.April 2012, og er helbroren til Anastasia, men raka motsetning av hverandre. Han er bare snill og god, ganske forsiktig type. Han foretrekker roligere aktiviteter som lydighet, fremover agility. For tiden bor han hos min Bestemor, og er turkamerat for henne.

Høyde: 48cm (målt offesielt i LC)
Titler: ---
Utstilling: Kun valpeshow, da han mangler testiklene (Krypt)
Lure Coursing: 84,75 poeng som beste
Agility: Klasse 1 hopp, klasse 1 agility
Lydighet: BronsemerkeKiwi
En liten snål whippet tispe født 7.Mars 2013. Ho er litt pinglete av seg, og innmari sær! Men utrolig søt og snill, og liker å være med på det meste. Ho har fått whippetklubbens trippelpris.

Høyde: 46cm (offesielt målt i LC)
Titler: AGHI
Utstilling: Cert x2
Lure Coursing: 85 poeng som beste
Agility: Klasse 1 hopp og klasse 1 agility 

Tundra
Er en stor pointer tispe født 29.Desember 2014. Ho har mye energi, og elsker å jobbe! Veldig snill og god, og har helt dilla på løpe villmann om ho får sjansen :p

Høyde: 61cm 
HD: B
AD: 0
Titler: RLI
Utstilling: Excellent
Jaktprøve: ---
Agility: Klasse 1 hopp, klasse 1 agility
Rallylydighet: Klasse 2 

Zito
En liten sta pointer hannhund, født 6.April 2017. Han kommer til å bli en tøffing, som forhåpentligvis fortsetter å være like morsom å trene med som nå. Han bor hos faren min. 

Høyde: Foreløpig 63cm 
Titler: ---
Utstilling: -- 
Jaktprøve: --
Agility: --
Rallylydiget: -- 

Strandtur

Publisert: 10.07.2017 @ 22:58 Kategori: Hund Kommentarer: 0