hits
Om oss Våre mål Produktanmeldelser Våre verbale kommandoer Link Link

Arkiv mned: august 2015

Rekene på agilitystevne

Publisert: 24.08.2015 @ 10:53 Kategori: Agility Kommentarer: 0

Denne helga var det agilitystevne hele helga på klubben vi trener i. Og så klart var rekene meldt på, Kiwi skulle få debutere :) 

Med Anastasia hadde jeg som mål at ho ikke skulle løpe under hinderne, og ei heller gå på noen av felthinderne når vi ikke skulle på dem :P

Kiwi gikk jeg med blanke ark, siden det er første gangen, og ho er ganske følsom, så jeg skulle bare få det hele til å bli en positiv opplevelse for henne :) 

Fredag starta vi først med Åpen hopp med Anastasia, det gikk fint helt til hinder nr 5, da løp ho under, prøvde å stoppe henne, men ho gikk rett til hinder 6 :p så disk der :) kom til slalomen og det starta veldig greit, men dukka opp noen stankelbein, som måtte jaktes på, så fløy litt inn og ut av slalomen :p

Senere var det tid for Åpen agility, men da hadde jeg så huepine etter å ha holdt på å hjelpe til og ordne hele dagen... Og var skikkelig komplisert bane, så det gikk til hinder nr 1, så surra jeg, og da løp Anastasia rett opp på mønen :p Tok noen randome hindere og løp ut istedet :) 

Lørdag var det inn med Anastasia som nr 1 i klasse 1 hopp. Ho gikk knall bra! Ho var på vei mot hinder 7, men den tenkte ikke jeg over, så jeg stoppa ho og ropte ho til hinder 8, ho hopper akkurat over det hinderet da jeg oppdager feilen... så disk... "/ men ellers et supert løp, bare litt kommunikasjonsfeil ved den siste tunnelen som dere kan se på filmen lenger ned :) 

Kiwi...tja... ho var bare Kiwi, overglad og overgal! :P Ho satte seg ned for å klø på starten, men da jeg skulle rette ho opp og såvidt kom borti henne, så ble det full raptus rundt, som dere kan se på filmen :p Så ble disk :p Mye surr i banen, men sånn er det når Kiwi ikke har rukket å lande helt i huet ennå :p

I agility var det bare Anastasia som gikk, og det gikk kjempe bra der å, bare at Anastasia ville litt for mye til bommen, så ho gikk litt på den, og dermed diska... men er super fornøyd jeg :) Ho gir jo seg sjøl hele veien :) 


På søndag var det ny dag, nye muligheter, agilityklassen var først, og der gikk bare Anastasia. Hele runden gikk bare super, alt klaffa, og vi fikk feilfri runde, med 4plass og napp! :D 0,96sek bak 3plassen :) 

I hoppklassen skulle Kiwi først inn, så da rakk ho å lande litt føre vi skulle inn på banen i hopp klassen. Og den gikk kjempe bra! Kunne vært mere effektiv, og jeg ble så fokusert på å prøve å få til et bytte med henne (er litt vrient noen ganger på henne, siden ho som sagt er super følsom, og brått kan bytte være skummelt, selvom ho har gjort det mye..) Så jeg glemte et hinder som lå litt teit til, og dermed disk. Men en stooor forbedring fra lørdagen! 

I agility klassen var Anastasia litt sliten så tok båndet og lekte å prøvde å gire ho opp føre vi skulle inn, og da jeg satte henne på start og tok av båndet så var jeg som dum å kaste den litt på siden... ikke smart! for med en gang jeg sa atter ho kunne begynnne, så gikk ikke ho til hinderet, men til kobbelet xD Så disk :p men merka ho var drit sliten, så syns ho gikk veldig greit jeg :) 

Er drit fornøyde med hundene mine igjennom hele helga, de fleste feila er jo mine å! Og i 30 varmegrader, så merker både jeg og hundene det, og jeg har jo flydd rundt og hjulpet til på stevnet som hinderretter, banebygger osv :P så merker det i kroppen gitt :p  

Utstilling i Drammen

Publisert: 17.08.2015 @ 11:35 Kategori: Utstilling Kommentarer: 0Telttur i Vestfjella med Anniken

Publisert: 15.08.2015 @ 22:39 Kategori: Østfold Kommentarer: 0

Siden jeg har satt meg som mål å dra ut på tur minst 1 natt, minst 1 gang i mnd, så var det bare å pakke sekken, spesielt nå som det er så varmt og deilig ute! :) 

Denne gangen gikk turen til herlige Vestfjella, og fikk med meg en vennine som aldri har vært noe særlig på telttur før :) 

En skikkelig deilig tur med full avslapping og fisking :) Desverre gikk min teite kamera tom for strøm ganske tidlig... teite meg som glemmer å lade den med jevne mellomrom :P men mobilen redder og trår til med noen bilder :) 

Min vennine har fått mersmak på teltturer, så da får jeg kanskje ho med meg flere ganger ut, er manko på selskap på turer gitt :/


 

 

Jaktprøvekurs

Publisert: 10.08.2015 @ 12:14 Kategori: Fuglehund Kommentarer: 0

På søndag var jeg og Tundra på kurs, som handla om ny på jaktprøve. Noe jeg tenkte kunne være greit å få med seg, siden vi jo aldri har vært på jaktprøve før, så greit å ha noe info i sekken, føre vi melder på :) 

Først var det teori, og så skulle det gå noen dommere og dømme hundene og slikt, så vi fikk litt praktisk trening også :) 

Tundra fant en rapphøne inni tetteste krattet (var såvidt jeg så henne inni buskaset :p) og hadde en pen stand, og reiste fint på kommando. Men jeg holdt ho igjen i lina, så ho ikke fikk fløyet etter, men heller satte seg ned :) 
På andre slipp, så trodde jeg egentlig det ikke var noe mere fugl der, så tenkte å rykke fremover på jordet, siden det hadde vært flere hunder over den samme delen og søkt. Men Tundra flyr straka veien rett frem fra meg, og bråsnur og tar stand! Tjuvreiser, men shit au, må da ha noen slike å på rullebladet :p De mener at ho kan ha tjuvreist pga rapphøna gikk, og Tundra er litt het i huet på fugl, så istedetfor å avansere denne gangen (bare flytte seg litt rolig etter fuglen), så reiste ho istedet :)

Men litt morsomt atter ho var den yngste på kurset og fant fugl der eldre hunder ikke gjorde :D

Så dette ga definitivt mere lyst til å stille på jaktprøve til høsten! Bare få trent mye på fløyte og sitt, så blir det nok bra. Nesa fungerer så :p 

 Utstilling i Råde

Publisert: 09.08.2015 @ 19:39 Kategori: Utstilling Kommentarer: 1

Denne gangen var det bare Kiwi som skulle til pers, er ikke alle steder man får stille pointere gitt :P Men siden det er i nabolaget, så meldte jeg likesågodt reka hvertfall :) 

Etter å ha stilt pointer, syns jeg whippet er så sjukt kjedelig å stille, ho gjør liksom ikke så mye ut av seg i ringen, ho er sånn sett ganske stabil og fin :p

Var litt skeptisk på hva Kiwi kom til å få, siden flere små whippeter fikk blå... så forhåpningene var ikke høye, jeg hadde bare et stort håp om å få den røde hvertfall :P 


Kritikken: Feminin, smuk helthet, med elegante linjer. Edelt hode, med velplasserte øyne og ører. Prima neseparti og bitt. Elegant hals. Lett velvet overlinje. Bra hale. Velformet brystkasse, elegant underlinje. Velvinklet framme og bak. Passende benstamme, samlede føtter. Elegante bevegelser. Bra pels.

 

Og det endte med 2 AKK med CK, og så 3 BTK med Cert!! :D Så dette gikk virkelig over all forventning! 

Så nå må vi bare jakte på det siste store certet som mangler :) Så da er det bare å raide NKK utstillinger etterhvert :p

På søndag skulle jeg på kurs, så det var en vennine som tok med seg Kiwi for meg, siden ho skulle stille sin whippet også :) Var en finsk dommer, så var nysgjerrig på hva dem likte for noe :)

Kritikken: Correct size and type. Good head, nice ears. Shoulders could be a bit more sloping. Good proportions. Nice topline. Well angulation hind legs. Good temperament. Hind step could be a bit longer. 

Ble bare excellent idag :) 

Men her kan man se at dommere er veldig forskjellige, bare på en helg liksom :P Kiwi har heller ikke fått klage på bevegelsene sine siden ho var valp liksom :P men men, litt up and downs :)  og kan vel heller ikke klage, hørte rykter om at det var mye blått som gikk rundt så, og veldig lite ck så :) Fuglehundtrening med Tundra

Publisert: 05.08.2015 @ 22:42 Kategori: Fuglehund Kommentarer: 0

På onsdagen var Tundra tilbake i Drammen for å leke litt med fugl igjen, denne gangen skulle vi prøve på rapphøns også :) 

Starta opp med å legge ut et par duer i bur igjen. Noe som gikk som sist, bare litt mere tent på dem nå, så å sette seg var ikke heeelt planen hennes :P Men ho tok stand (bare ikke den pene som vi helst vil ha ennå (pleier å komme med alder og erfaring) 

Instruktøren mente det skulle ligge en rapphøne på jordet et sted, så vi lot Tundra gå å søke etter den en stund, men fant den ikke, så da har den vel stukki av :p 

Han henta en fra buret, og lot Tundra snuse litt på den, og så la han den ut (ikke i bur) Nå fant Tundra den, og tok en stand, som er myyye nærmere den vi ønsker! :D Tundra er litt djerv i søket sitt (noe som er ønsket, hvertfall på unge hunder), så ho klarte å reise den siden ho kom litt for nærme :P Skulle helst løpe etter, men fikk roa henne kjapt ned i sitt, og så fikk ho utrede, føre vi ga oss for dagen :) 

Så nå er det bare å dra hjem å trene "sitt" med enda tøffere forstyrrelser, for merker ho er het i huet nå! :P Har også en plan om å legge inn fløytesignal på "sitten", for å gjøre det enklere for meg som ikke er no særlig glad i å rope så høyt, sliter spesielt med det rundt andre folk, så greit å gjøre det litt enklere for en sjøl på jaktprøve :p