hits
Om oss Våre mål Produktanmeldelser Våre verbale kommandoer Link Link

Arkiv mned: august 2017

Slalomtrening for alle penga!

Publisert: 30.08.2017 @ 11:01 Kategori: Agility Kommentarer: 0

Tundra har jo blitt godt kjent med alléslalomen i det siste. Men vi har tatt en ørliten pause, men nå kjørte vi på igjen, denne gangen hadde vi en mye smalere allé enn tidligere. 

Jeg syns ho har hatt en enorm fremgang nå, og farta kom også på denne økta! Så jeg tenker vi smalner enda litt mere neste gang, så ho må tenke litt. Men ho viser hvertfall en god forståelse for inngang hittil. 

 

Anastasia ble hevet med på økta, etter hennes elendige slalomer i det siste! Etter at ho fikk opp farta i slalomen, så har ho fått for seg at ho skal ta annenhver pinne... så da ble det å plukke fra hverandre slalomen litt igjen.. Så da er vi på en smal allé, så får vi se om vi får retta opp litt! 

 

Kiwi fikk også kjørt seg, men ho syns allé er vemmlig, vanlig slalom er bedre syns ho, men jeg har et håp om at ho skal bli bedre en gang. Tross alt så har ho kommet seg super bra på vippa dette året! Så jeg lever i håpet! :p

Agilityhelg i Fredrikstad

Publisert: 27.08.2017 @ 22:10 Kategori: Agility Kommentarer: 1

På lørdag var det tid for agiliystevne igjen. Denne gangen skulle klubben min avholde et, så siden jeg måtte jobbe, så ble det kun 3 løp per dag, det jeg følte jeg kanksje kunne orke :p 

Først ut var Kiwi i klasse 1 hopp, ho var overhodet ikke på nett... løpetiden gikk litt i huet på henne der ja :p Første gangen vi fikk riv å! :p Jaja, Kiwi er Kiwi, litt blond til tider :p (film av det ligger lenger ned), 1 riv, 1 slalomfeil og hennes vanlige noen få tidsfeil, endte det på, og 18plass av 32stk.

Etter en lang pause (eller kan vel ikke kalles det når man jobber som banebygger, tidtaker og hinderretter :p), så var det Anastasia sin tur først ut i agility klasse 1, som ho mangler 1 napp i for å rykke opp. Innroper hadde brått flytta oss mye lenger opp (ho skulle være snill å flytte Anastasia siden jeg skulle gå med 2, men funker dårlig når man ikke gir beskjed gitt..) Så jeg ble passe stressa da det brått ble vår tur og oppvarmingen ble feilberegna..

Ho starter fint, men ho har begynt å tulle i slalomen, så ble 2 feil der, og så ble det en trynings på møna, som endte med stup over, og missa feltet.. Ble noe tidsfeil pga stopp i banen og slikt, men fikk 10plass av 37stk.

Ups :P

Så var det Kiwi sin tur i agility 1 klassen. Ho var ute i fint driv, mye mere på denne runden! Og syns ho har hatt en enorm fremgang på vippa som ho lenge har frykta! Ble 1 slalomfeil, og 1 tunnelfeil, da jeg trakk meg for tidlig.. Men endte på 15plass av 37stk.

Her fikk man et felt på møna :p

 

På søndag var det tidlig på'n igjen! Denne gangen skulle Anastasia ut i hopp 2. Jeg kjente jeg var rimelig sliten idag etter en lang dag igår! Men vi fikk karra oss igjennom med en fin flyt, og så kommer den slalomen som har blitt en stor fiende for min del! Der starta masse tull igjen, og da ble siste rest rot, og endte med disk pga ho glemte et hinder jeg ikke var tydelig nok på.. (film lenger ned)

Så var det tid for agility klasse 1, men nå var jeg greit sliten og drit varm siden sola hadde kokt i noen timer! Først ut var Anastasia, her gikk det greit helt til tunnelen, da feilberegna jeg avstanden, så jeg sperra tunnelinngangen for henne, men flinke reka kaster seg inn mellom beina mine! Det går så videre greit helt til slalomen... litt kødd igjen... Og siden vi knota så mye der, så blir resten bare rot! Men kom oss igjennom med bare 2 feil i slalomen, og endte på 10plass av 35stk

Syns dette bildet ble så kult, så måtte ha det med! Skikkelig synd med hinderet i veien :( 

Kræsj mellom beina mine :p

Dævver :p 

Så var det Kiwi sin tur, ho hadde et så nydelig løp! Dette må være det beste løpet hun noen gang har hatt! Jeg fikk til føringa mi mye bedre denne gangen! Bare synd ho missa siste slalompinnen, og dermed 5 feil.. Men shit au! Og så syns jeg det var drit synd min kameramann ikke fikk filma denne runden.. men men, håpe på flere slike snart! Ble en 7plass av 35stk, og for første gang slo ho Anastasia! :p 

Anbefaler å bare scrolle videre når ho kommer til slalomen :p

 

Så nå blir det å plukke fra hverandre slalomen til Anastasia litt, dette blir bare verre og verre nå.. ho gidder jo ikke engang å høre på min hjelpende hånd i slalomen lenger heller.. men så etter Drøbak neste helg, så tar vi pause fra agilitystevner :) Men først skal jeg slappe av, for en slitsom helg det har vært med mye jobbing! 

Oppladning til stevne

Publisert: 25.08.2017 @ 15:26 Kategori: Rallylydighet Kommentarer: 0

Jeg har meldt på Anastasia i klasse 2 i Drøbak neste helg, og jeg begynner å kjenne nervene for å rykke opp! Så da fikk vi hive oss rundt og dra på trening på klubben. Vi satte opp en klasse 2 bane og prøvde oss frem! 

Jeg syns ho gikk ganske fint, ble litt lei på runde nr 2 (filmen), men pytt. Kjenner vi må øve litt mere på foran sitt, og når jeg rygger bakover, for syns ho har en tendens til å bli skjev, som dere kanksje ser på filmen..  

(Jeg feila litt med filmene, trodde jeg fikk med alle skiltene inn i bildet, men ja.. innkallinga får dere ikke se hele på "/ )

 

Idag tenkte jeg å prøve Tundra løs på banen (jeg har vært litt redd for det, siden ho tidligere har hatt litt fjortistakter med å herje rundt og fjolle.. :p). Jeg må si ho sjokkerte meg! Var ganske på, men noe høy, så ho havna litt i forkant av meg noen ganger på "plassen" og slikt... Men er super fornøyd med hele hunden! Kanskje vi snart kan rykke ho opp i klasse 2 ho også (ho har opprykket), kan se om vi gjør det på et innestevne uten forstyrrelse av fugl :p Rallykonkurransene er så rolige og så åpne at det da fort dukker opp fugler på stevneplassen.. Så hvis dere ser oss på stevne, så ønsker vi folk rundt ringene og jeg trenger forstyrrelser å jobbe med i forhold til at vi håper på å snart være tilbake i agilityringen, og der er det en del mere forstyrrelser. 

Her blir runde nr 2 filma, ho fulgte ikke helt med de første skiltene, men så kom ho seg opp :) 

Ruffwear Approach kløv

Publisert: 24.08.2017 @ 09:59 Kategori: Produktanmeldelser Kommentarer: 0

Dette er en helt grei kløv, som er den første typen jeg kjøpte til whippetene, siden det var eneste som passa dem. De har vært med mye overalt, og fått en del trøkk opp igjennom årene.

1. Design og passform
Jeg er jo stor fan av blå, så jeg liker godt fargen på den (kommer også i lysegrønn (gammel modell, nye modellen er oransje). Kløven er lett å stille inn for å passe hunden på alle måter, men savner at kløvveskene kan heises opp. Så det er viktig å pakke den likt med vekt i lommene på hver sin side. Men det er en enkel kløv å håndtere uten noe ekstra dill dall på.

2. Kvalitet
Etter flere års bruk så har fargen begynt å famle, men alt holder seg like fint. Glidelåsene og alt er like hele og fine etter mye juling opp igjennom. Så kvaliteten er ikke så ille som man kanskje skulle tro. 

3. Brukervennlighet
Den er ganske enkel å håndtere, er som nevnt tidligere ikke så mye ekstra dilldall på den. Det er bare å ta kløven over hodet på hunden, tre et bein inn i ene selen (selen er Y-forma, og har ikke den klassiske brystreima, som bare går tvers over), men det er kjipe kommer når man skal feste den forreste magereima, den må inn under en sånn hempe i kløvvesken, for å få kløvene til å ligge mest mulig stabilt. Og det kan være ganske klønete, spesielt om kløven er godt pakka. Ellers så er det bare å spenne fast bukreima, og så er man klar for tur.

4. Prisvennlighet
Jeg kjøpte de kløvene da de kosta 600,-, men ser de nå har gått opp til 1300,- og rundt der. Jeg ville nok heller gått for en kløv med muligheter for hevereim hvis jeg allerede skal opp i den prisen, er ikke lange veien til Non stop eller laika sine kløver feks, hvis man har en hund som passer disse.

5. Konklusjon
Veskene er ikke 100% vanntette, men ser Ruffwear har laga egene regntrekk til dem nå i senere tid. Kløvveskene er også ganske små i forhold til hundens str, skal man opp i veske str så ender man kanksje med at selen blir for stor. Samtidig så tenker jeg at det er nok greit at veskene er såpass små, pga de ikke har noen hevereim til å få veskene ut av hundens albuer. Kløven er helt grei til småturer her og der, men jeg ser ikke på den som den optimale kløven, men skal man ikke kløve så mye og har en hund med sær kroppsform, så anbefaler jeg å ta en titt på den. 

Apport av rype

Publisert: 22.08.2017 @ 19:50 Kategori: Apport Kommentarer: 0

Endelig ble rypa som har hengt til tørk i 2mnd ferdig! Så da ble det å få trent litt med den igår. Vi håper jo å få apportbeviset ganske snart, så vi kan få slengt oss på jaktprøver iløpet av høsten! 

Ho er ikke 100% på nett, og måtte akutt vaske seg bak under ene apporten, løpetid er ikke alltid så lett gitt... :p men heldigvis straks ferdig nå, så er vi klare for jakta! 

Syns Tundra har blitt ganske voksen bare på dette halve året, så gleder meg til fortsettelsen :D

 

Kiwi fikk trippelprisen

Publisert: 21.08.2017 @ 22:33 Kategori: Kiwi Kommentarer: 0

Brått datt diplomet i postkassa vår, Kiwi har fått Whippetklubbens sin trippelpris :D 

Det vil si at ho har fått minst ck på utstilling, og fått et viss antall poeng i lure coursing, og 2 runder uten disk i agility. Vi sendte inn dette for lenge siden, men det var typisk nok akkurat i overgang mellom klubber (whippetklubben trakk seg ut av myndeklubben), men nå var den her :D 

Whippetspesialen på Lillehammer

Publisert: 20.08.2017 @ 20:32 Kategori: Utstilling Kommentarer: 3

Denne gangen kjørte vi oppover mot Lillehammer for å stille Kiwi ut på whippetspesialen, nå var det hennes tur til å løpe litt venstresvinger :p Denne gangen tenkte vi å prøve ho i brukshundklassen, siden endelig har alle resultatene hennes fra lure coursingprøvene kommet ut på dogweb.

Det var ganske kjølig da vi kom opp, men etterhvert som ble det vår tur, så ble det rimelig varmt! Litt bløtt i gresset ennå, og noen dammer noen steder, så spent på Kiwi da.

Ho var noe treig syns jeg, men tydeligvis syns ikke dommern det, står ikke noe om det på kritikken hvertfall.

Kritikken: Sweet little bitch, lovely on the move. Accurate from all angles. Perfect size and substance. Sweet little girl.

Ho fikk excellent og ble 1BKK. Ikke helt det jeg håpa, men men, får prøve videre på å få tak i det siste store certet! :) Noen premier fikk vi da likevel :D 

Togo kløv

Publisert: 19.08.2017 @ 00:39 Kategori: Produktanmeldelser Kommentarer: 0

Da er den første anmeldelsen her, bare skrik ut om dere føler det mangler noe, eller om dere har noen flere spørsmål rundt kløven :) 

Dette er den beste kløven jeg har vært borti hittil, og noe jeg varmt kan anbefale. Jeg har brukt de mye på turer i et par år nå, både på teltturer og på treningsturer i hverdagen, de er gode som gull uansett. Hundene også setter stor pris på dem! 

1. Design og passform
Kløven er ganske stilren og enkel. Den har en liten lomme i øverste lokket på hver sin side (kjekke å putte potesokker oppi feks), og lokket drar man frem over hodet på hunden, så man kan justere båndet som holder kløvveskene. Kløven er lett å stille inn så den passer hunden, og jeg syns den ligger godt på hunden selv når jeg har vært så distré og har klart å glemme å lukke igjen stroppene under magen og buken. Den ligger såklart ikke like bra om du passer veldig ujevnt, men små vektforskjeller går fint, men er viktig å prøve å pakke så likt på begge sider som mulig, for hunden sin del.

2. Kvalitet
Den eldste kløven er noen år gammel nå, og jeg syns den ser like fin og hel ut som den nyeste som jeg har fått til pointern. Tundra har jo ødelagt en non stop kløv etter noen få turer, men denne her lever ennå, og er like fin som ny etter et halvt år på turer (altså flere enn non stop kløven).

3. Brukervennlighet
Jeg syns den er ganske enkel å bruke og forstå. Jeg liker veldig godt at det ikke er mye unødvendig dill på den. Det er bare å justere de to stroppene som går under magen og en under buken, og så brystreima (som man gjør 1 gang som regel, med mindre hunden legger på seg eller slanker seg :p ). Så er det bare å justere heve-reima til slutt, så man får kløvveskene tilstrekkelig ut fra hunden. Veldig enkelt og greit, også i kulda når man gjerne har på seg tjukke hansker. 

4. Prisvennlighet
De er en del dyrere enn de andre kløvene man får i butikken, ligger på rundt 2200-3200,- alt etter hvilken str man trenger til hunden. Men jeg mener det er verdt de pengene hvis man skal kløve en del, som med oss mennesker hvor det er viktig med en god sekk, så er det like viktig for en hund å få seg en god kløv.

5. Konklusjon
Kløven er ikke 100% vanntett, men jeg har sjeldent opplevd det som et problem, men jeg har selv planer om å få sydd et regntrekk til den, evt få tak i et regntrekk til sekk, for å legge over på verste regnværsturene. Ellers så syns jeg denne kløven er helt suveren, og er ikke uten grunn til at alle mine hunder som kløver aktivt har en slik hver. De blir alltid glade så fort kløvene kommer frem. Så anbefaler på det sterkeste å ta en tur på seleverkstedet.no og sjekke ut kløven nærmere :) 

Produktanmeldelser

Publisert: 19.08.2017 @ 00:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Her kommer jeg til å skrive om noe av utstyret jeg bruker på tur og hundetrening. Bare skrik ut om det er noe av utstyret dere har sett på andre blogger, som dere vil vite mere om :) 

Dekken:
Katahdin dekken

Kløver:
Togo kløv
Ruffwear approach 

Diverse: 
Treat and train - godbitmaskin

Telt:
Helsport Reinsfjell Superlight 2

Hoppteknikk trening

Publisert: 18.08.2017 @ 11:50 Kategori: Agility Kommentarer: 0

Litt riktig hoppteknikk når man driver med agility er aldri feil, og ekstra kjekt når man i tillegg får trent de forskjellige musklene også. Tror hundene syns det var en allright trening også. Anastasia har en ganske fin teknikk syns jeg, Kiwi er vel strengt satt den som har den rareste og til tider teiteste :p Dette var hvertfall god trening for henne! :) 

Anastasia sin økt

 

Kiwi sin runde

 

Til slutt har vi Tundra, her ble godbitmaskinen satt mellom de 2 siste hinderne fordi ho begynte å hoppe 2 hinder samtidig som dere ser :p

Mål for høsten 2017

Publisert: 17.08.2017 @ 11:29 Kategori: Hund Kommentarer: 1

Siden våren er over, så må vi sette noen nye mål, som vi skal prøve å nå iløpet av høsten :) Jeg stryker de etterhvert som vi klarer de.

Anastasia
- Få opprykk til klasse 2 i agility
- Få en mellomtittel i klasse 1 agility
- Tørre å debutere i klasse 2 i rallylydighet
- Debutere på blodsporprøve

- Jobbe med en bedre slalom
 

Kiwi
- Jobbe mere med fart i agility, så vi kanskje kan få vekk tidsfeila
- Få en mellomtittel i hopp 1
- Prøve å få det siste certet på utstilling
 

Tundra
- Jobbe videre med alléslalomen, og kanskje klare å få lukka den helt iløpet av høsten
- Få en mellomtittel i rally klasse 1
- Få lært inn fløytesignal på "sitten"
- Debutere på jaktprøve
- Få apportbeviset

- Prøve å delta på litt treningsstevner i agility

Zito
- Få stilt ut på noen valpeshow
- Egentlig bare ha det morro og kose oss med diverse trening
 

Blodsportrening som ble en sporprøve

Publisert: 16.08.2017 @ 11:05 Kategori: Spor Kommentarer: 0

Idag var det meninga at vi skulle bare trene litt blodspor med whippsene. Etter å ha venta på de andre fikk gått spora sine, så skulle vi forflytte oss litt, for våres spor lå litt lenger unna. Første mann ut ble Anastasia, ho fikk et litt tøft spor. Mye rådyr som hadde kryssa, men ho virka ikke til å bry seg med det. Ho er ganske allright å lese syns jeg, så syns sporet gikk ganske greit. 

Instruktøren sa han syns det var et 1premie spor, jeg tenkte liksom ikke mere over det, og trodde han mente at hvis ho hadde gått prøve, så hadde det vært en 1premie :P

Så var det Kiwi sin tur, ingen store forhåpninger med den pingla der, løpetid i tillegg... :p Ho gikk fint på sporet med en gang, og så kom det litt lyder og ho må som vanlig stoppe å lytte.. :p Ho gikk fint på og markerte blodet hele veien. Ho fikk krysning av rådyr i sporet sitt også, men det brydde ho seg ikke noe om. På slutten ble det egentlig bare tull, men er jo ikke rart vi ikke fant enden, for skanken hadde blitt stjålet, fant til slutt rester av det den var bundet i :p 

Jeg er ikke helt der atter jeg har troa på Kiwi som noen god sporhund, men ho syns det er gøy, så ho skal få lov å kose seg med det innimellom :) 

Når vi er tilbake ved bilen så spør instruktøren etter papirene til Anastasia, så det var greit jeg har latt slikt ligge i bilen gitt :p Men joda, ho hadde brått fått da en godkjent sporprøve ho! Jaggu godt han ikke hadde sagt noe føre vi gikk, for da hadde jeg nok blitt et rimelig nervevrak som hadde ødelagt for bikkja mi! :O 

Så det ble 1 premie med kritikken:
Hunden tar sporet fint i et fint tempo. Tar alle vinkler og opphold fint. En meget spornøye og lettlest hund. En særdeles god ekvipasje å gå med.

 

Så da blir det å trene frem til våren, siden sporsesongen snart er over likevel, så får vi håpe på 2 1premier til, så har vi championatet i boks :D Og etter det kan vi begynner på fersksporprøver, og veien videre mot godkjent ettersøkshund :) 

Litt morro atter gamla viser seg å være en så allsidig hund, nå har ho gode resultater i både rally, agility, lure coursing og blodspor :D 

De nordiske jakt og fiskedagene i Elverum

Publisert: 14.08.2017 @ 14:47 Kategori: Utstilling Kommentarer: 1

Vi dro på messa i Elverum i utgangspunktet for å stille Tundra på lørdag, og delta i dogrun, og så få stilt Zito på hans første valpeshow på søndag. Det var en kjempe morsom helg, men herregud så sliten man blir! Tror hundene tenkte det samme, og whippsene var nok glade for å bli passa av kompisen min istedet :p 

Zito hadde ikke vært med på noe slikt før, så var spent på åssen han ville ta det, forutenom atter han skulle hilse på gud og hver mann, så syns jeg han hadde noen tegn til stress og at det ikke var så kult å være i folkemengder. Så her lover det bra for senere konkurranser :) 

Tundra skulle inn i ringen på lørdagen, hvorfor jeg stiller ho når ho ikke får certet ennå pga manglende jaktprøve, det kan jeg ikke helt svare på, innimellom er det bare litt gøy å stille henne :p 

Ho er høyløpen, så litt dvask og teit, men ho løp med fin fremdrift som vanlig i ringen, og ho sto pent oppstilt og var ganske rolig der for en gangs skyld :p Da vi fikk kritikken, men den ble fort nappa ut av henda mine av frøkna, ho ville visst heller lese den sjæl :p 

Kritkken: 2år, hvit/oransje. Meget god type, feminint hode med korrekt bitt. Akseptabelt hårlag, bra vinkler bak, noe steil front. God benstamme, bra under- og overlinje. Gode bevegelser, godt gemytt!

Det endte med excellent og beste i sin klasse :) 

Den kritikken skulle ho ha :p

Etter å ha gått en del rundt på messa var det deilig å slappe litt av. Vi gikk tilbake til bilen for å sette fra oss litt stæsj, føre vi skulle gå dogrun. Tundra skulle gni seg innunder bilen min (er ikke så ille lenge siden understellsbehandling av den..) så Tundra ble full av olje... etter noen desperate forsøk på å få vaska ho i elva, så ga jeg opp... Vi fikk stille fulle av olje til start i dogrun :p

Trangt og dritt var det på starten der, og vi ble litt pressa ut i full fart (jeg skulle egentlig bare gå, men det kunne jeg bare drite i :p ). Akkurat der det blir trangt i starten der, så kom det en liten hund og skulle ta Tundra, ho reagerte med å panisk bjeffing.. Jeg fikk ikke roa henne ned i det kaoset, så ho ble sinna og bjeffa tilbake til den bikkja.. så da ble det en dårlig start for vår del... men men, fikk roa henne ned, så fortsatte vi i rolig tempo, og da var det ikke noe problem lenger. 

Ho kan være litt følsom på at andre hunder dunker inn i henne når ho er i arbeidsmodus.. så vanligvis trekker jeg oss litt unna, så vi får avstand når vi skal passere og slikt, så jeg er sikker på atter ho ikke får seg en smell. 

 

Pointerne setter stor pris på en liten badepause på turen :p

Gyngende broer var ingen problem for lusa :D 

En god belønning i mål fra vom og hundemat :D 

 

Slække hunder på messa :D 

Dagen etter var det opp igjen, for nå skulle Zito få prøve seg i ringen for første gang!

Trøtte og slitne var vi, og Zito gravde en stund og hadde det super festlig med å møkke ned meg i trynet, gensern, skoa og alt.. føltes ut som om det var jeg som hadde rulla meg i jorda.. :p 

 

Tundra prøver å få plass oppå sekken :p

Etter en tid med venting ble det endelig Zito som tur inn, jeg var spent, for han er ikke så kjent for å gidde å trave så mye pent gitt.. :p Vi fikk til litt trav, men mest hopp og sprett og tull :p Da dommern skulle kjenne over han så hadde ballene hans forsvunnet (jeg kjente jeg ble litt "HÆ?!" for de vært nede hele veien, men neida.. ikke nå..). Men mens vi venta så kom de ned igjen, så da fikk jeg huka tak i dommern og sagt ifra, så da var det ok :p 

Kritikken: Hannvalp med et rasetypisk hode og gode profillinjer. Litt steil skulder, kort brystbein og kunne hatt bedre utviklede bakre ribben. God overlinje, tilstrekkelig benstamme. Gode poter. Lovende.

Han ble 2 beste hannhund og yngst, så jeg er fornøyd med den :D Vi får prøve igjen en annen gang :p og så håper vi atter han kan trave litt bedre innen den tid! 

 

Siden vi var slitne hele gjengen og lang vei hjem, så dro vi hjemover med en gang, orka ikke å se etter om det hadde kommet noen gode tilbud rundt på standene.. :p 

 

Litt shopping har vi likevel fått til da :D 

 

Tundra fikk en neoprenvest, som må klippes litt til da, den er nok mere for kraftigere hunder enn fisen min :p 

Vi vant 4 sokker på dogrun på lørdagen, syns de var så kule og matcha resten av utstyret til Tundra, så vi gikk å kjøpte 10 til :p


og så kjøpte vi vom og hundemat poser på messa, og fikk med oss en kjølebag (hundene måtte jo ha noe mat på turen). Og fant mange billige bein (5,- pakka), og så vant Zito en pose med tørrfor på valpeshowet :)

Morro med apport

Publisert: 11.08.2017 @ 11:11 Kategori: Apport Kommentarer: 1

..spesielt når man ser så fin fremgang! 

Fått tak i noen nye dummys, så fikk brukt den ene idag sammen med de gamle (den på 1,5kg)

Den til venstre er på 3kg, og så er det en på 1,5kg, så den siste er 1kg med fasanvinger :) 

Nytt sted å trene på bruker å være utfordrende for konsentrasjonen til Tundra, og ho har jo løpetid i tillegg (ikke atter ho har brukt å være så ille å trene når ho har løpetid men). Men ho gikk kjempe bra idag! Litt bom på rekkefølgen, men det skjedde bare et par ganger kun! Så appsolutt mye mere forståelse for jobben sin enn sist vi prøvde. Og så prøvde vi høyre og venstre apport, og det syns jeg gikk kjempe bra, bortsett fra atter ho misforsto meg en gang og gikk bort til dukkehuset å titta :p 

Ho syns nok 1,5kg var litt tungt, merka ho mista litt tempo og syns den var kronglete å ha i munnen, men regner med det kommer seg med litt trening :) 

Også en liten film for de interreserte :p

 

Akkurat nå driver vi egentlig å pakker litt for å dra oppover til Elverum på de nordiske jakt og fiskedager messa. Skal stille ut Tundra på imorra, og så skal Zito debutere på valpeshow på søndag :) Blir spennende å se :D 

Telttur i regnvær

Publisert: 09.08.2017 @ 23:51 Kategori: Østfold Kommentarer: 1

...fikk litt godvær å da! :D Men på mandag gikk turen til Tjernetjernet ute ved Kjerringåsen med en vennine og hennes hunder. Det starta med en del regn, så vi kom ikke lange biten føre det surkla i sko og alt.. ble en del frem og tilbake siden vi ikke ble helt enige om åssen vi skulle komme oss ut til vannet, da det ifølge kartet ikke var noen sti direkte dit. Jeg klarte å tråkke opp en gammel skade i foten (akkurat samme som jeg brakk for noen år siden.. så den ble ganske hovent..)

Til slutt kom vi frem da, og fant en gapahuk, noe som ikke var feil i regnværet! Så da ble det å sette opp telt, for så å lage mat, og krype inn i telta våre, og lese og slappe av resten av kvelden.

Min stakkars hovne fot.. "/

Dagen etter var det jævlig varmt i teltet på morran, men ingen ordentlig sol, men etter litt så fikk man karra seg ut. Fikk hengt opp klær og annet til tørk og fikk laga seg noe frokost! Det ble vaktelegg med bacon og rundstykker for min del, ikke feil :D 

Så fikk jeg hengt opp køya mi, og slappa av i den. Siden jeg ikke er dreven på køyer, så ble det en del kål, først ble vi altfor nærme bakken, og da jeg fikk hengt den høyere, så røk tauet jeg brukte, så landa med halebeinet rett på fjellet.. :p Fikk til slutt orden på det, whippsene måtte låne ut sine kobbel til køya, da holdt den! :D 

Utover dagen kom en kompis ut en tur, men han dro tilbake på kvelden da, men var kjempe koslig atter han tok seg en tur :D 
 

Vi endte med å bli på plassen hele dagen siden det var meldt regn dagen etter igjen, og her hadde vi en fin gapahuk å lage mat i :) Og så var kroppen min glad for å slippe å belastes mere, den var litt mørbanka etter et møte med fjellet, og foten var fremdeles vond og hoven etter gårsdagen "/

Jeg hater å lage mat til vanlig, men på tur er det faktisk litt ok å stelle i stand ting :p Her kjøttsuppe med nudler og pølsebiter i :D

Dyra likte det å :p

Klokka rundt 1 på natta, våkna jeg av atter det blinka litt, men ingen torden, men noen dråper med vann kom det :p Utover dagen var det til og fra med regn, men det regna vel sånn jevnt fra da jeg våkna til vi dro.. lite festlig å pakke i regnværet, i det minste fikk vi brukt gapahuken til noe fornuftig! :p

Vi fant et glippe med minimalt regnvær, da vi slo sammen telta og pakka siste rest, føre vi la avgårde til bilene. Vi tok en omvei siden foten min ikke var så glad, men den fikk hvertfall litt bedre vei å gå på, og Tundra fikk pent gå i halsbånd! :p Selvom det ble opphold, så ble vi rimelig bløte siden trær var fulle av vann og rant på oss, og det var bekker med vann på stiene.. :p 

3 miserable hunder i gapahuken :p

Selvom vi ble bløte og slikt, så er vi fornøyde! Håper på bedre vær neste gang, men vi klarer oss alltids uansett :D Skal man kun være avhengig av pent vær for å dra på tur, så får man aldri dratt på tur :)

Zito har blitt 4mnd

Publisert: 07.08.2017 @ 12:49 Kategori: Zito Kommentarer: 1

Idag bikka lille Zito 4mnd. Da måtte han jo veies og måles, er alltid like spennende, og morsomt å sammenligne med tidligere hunder også :p 

Han er nå 51cm høy (vokst 6cm på 1mnd), og veier 13,3kg (lagt på seg 2,4kg på 1mnd). Tundra var 1cm lavere enn Zito på samme alder, så håper han blir høyere enn henne :P

På søndag skal vi debutere på valpeshow for første gang, i Elverum. Blir spennenede, gleder meg :D 

 

SIden jeg først var i gang med selvutløsern, så fikk Tundra prøve seg på noen oppstillingsbilder også. Ho skal også stilles ut igjen på Elverum, men i voksenklassen da :)  Ho har fått løpetid nå, så nå er vi innafor med å rekke jakta når den begynner :D 

Kanotur på Børtevann

Publisert: 06.08.2017 @ 10:40 Kategori: Østfold Kommentarer: 1

På torsdagen fant jeg en vennine ut atter vi skulle ut på tur med kano på Børtevann. Jeg fikk lufta gode gamle kanoen min, mens ho leide seg en der borte (veldig enkelt opplegg hvis noen har lyst til å prøve). Selvom det regna, så lot vi ikke det stoppe oss, og pakka oss heller godt inn med regntøy. 

Anastasia var sykt misfornøyd med meg og bare klaga hele veien ut, det var visst noe helt grusomme greier! Kiwi var skeptisk, men sa ingenting, Tundra derimot var helt i hundre, skulle fange blader, bobler osv, mens vi padla :p 

Da vi kom til andre enden av Børtevann, gikk vi i land, og satte opp en tarp for å spise litt i fred for regnet :p Etter et par timer så må jeg si kroppen ble litt kald og stiv, så da var det på tide å komme seg hjem igjen gitt! I det minste var det blitt litt opphold, det var deilig, og whippene fikk nå være nedpakka i jervenduken i kanoen. Det var ganske langgrunt der vi gikk i land, så var kronglete å komme seg ut igjen uten å bli bløt på beina. Vennina mi endte med å vasse til knærne, jeg derimot nøt luksus med en sterk hund som ikke var redd for å bade, som dro kanoen ut for meg :p

 

Anastasia lurer på hva Kiwi driver med i den andre kanoen :p 

 

Da var Kiwi tilbake på plass :D 

 

Jeg er ille stolt av meg sjæl for å ha funnet en løsning på å få av og på kanoen fra bilen alene, uten å ripe den opp :D 

Liten ferietur til Sverige

Publisert: 05.08.2017 @ 09:52 Kategori: Sverige Kommentarer: 0

Jeg og samboern pakka bilen på mandag morgen og la i vei for å besøke besteforeldrene hans på hytta deres i Årjäng. Ble noe shopping på Töckfors når vi først var der og fant litt kjekke ting til hundene O:-) (kommer mere om det på slutten av bloggen). 

Da vi kom frem på hytta så ble det litt mat, føre det ble en tur med hundene (Anastasia ble igjen hjemme hos pappa da jeg var usikker på åssen ho ville reagere på ormekuren, pga litt sykdom). På turen fulgte vi en nedlagt toglinje, og barnslige meg syns såklart dette var litt artig :p 

Fant en tøff postkasse :p 

og en kul stein :p 

Vel tilbake på hytta etter en lang gåtur i skæven, ble det litt mat, og hundene fikk griseører å kose seg med. På kvelden fikk Tundra og Kiwi testa hvert sitt nye tøybur, tror de begge ble godkjente, for det var noen trøtte fornøyde hunder som sovna der hvertfall :p 


Tundra syns det var kult med åpning i topplokket av buret

 

Dagen etter var det opp og hoppe for å spise frokost føre en ny tur. Viktig å utforske litt på nye steder vett :D 
 

Her er det en hullete bro, hundene tok det med god ro :) 

 

Stoppa også innom en café og fikk i oss litt is :D 

 

Flinke jenter som vet å slappe av på utesteder :) 

Etter turen bar det hjem igjen for å pusse opp mere siden vi venta en trailer med lecakuler dagen etter.. :) 

 

Litt av hva vi shoppa på turen: 

Hørt atter Fitdog er genialt, så da vi fant det, så måtte vi jo teste :)

Fant 2 sånne kamplekesaker, som vi kunne bruke som midlertidige dummies, siden jeg aldri finner noen i butikker som ikke er til å ha godbiter i osv :p 

Zito prøver seg på diverse øvelser

Publisert: 04.08.2017 @ 10:19 Kategori: Rallylydighet Kommentarer: 1

Zito er snart 4mnd, og hittil har vi jobba mest med å ha det morro sammen, litt sitt, og dekk har vært i første fokus. Da regnet ga seg litt, så fikk vi prøvd å trene litt mere på fot, plass, diverse øvelser i rallylydighet osv. Han syns jo det er morsomt å jobbe og er ganske lærenem :) Gleder meg til å fortsette treninga av denne rampen, og kanskje vi kan få han startklar til klasse 1 i rallylydighet når han blir 9mnd. Hvis ting fortsetter som nå, så har jeg troa, men som med alt annet, så må man regne med litt motgang et sted, så vi får se :) 

 

Impulskontroll er aldri feil å ha

Publisert: 03.08.2017 @ 10:41 Kategori: Hund Kommentarer: 2

Innimellom kan det være greit å trene litt på impulskontroll. Zito fikk prøve litt for første gang, han tok det ganske fort, men hjernen hans fikk virkelig kjørt seg :p Det han syns var mest vanskelig var faktisk ordet "værsågod", den var ikke helt lett å skjønne. Men regner med det kommer seg med litt trening. Han fikk testa med godbiter som ligger på labbene og godbiter som blir kasta rundt han, det gikk ganske bra :) 

 

Med Tundra dro jeg det litt lenger, og prøvde å legge godbiten på nesa. Den var ille vanskelig å balansere der :p men gikk litt til slutt, men det ble mye kål, så kanskje vi burde prøve å finne noe som ligger bedre på nesa neste gang :p 

Agilitytrening på klubben

Publisert: 02.08.2017 @ 14:49 Kategori: Agility Kommentarer: 0

Siden vi har terpa så mye slalom i det siste, så ble det en bane uten slalom, og bare morro! Noe både jeg og hundene trengte! Da vi kom opp på klubben så drev folk å grilla på banen og slikt (boxerklubben skulle bruke stedet til utstilling, så var satt opp masse telt, ringbånd osv), så jeg var spent på den forstyrrelsen og matvraket Anastasia! :pKiwi hadde skikkelig fint tempo idag og hadde full spurt hele veien! Ho var i skikkelig agilitymodus idag! Ho hadde noen misforståelser her og der, men shit au, lille frøkna får bare kose seg! :D Vi fikk til og med til noen blindbytter idag (ho hater de over alt på jord!), men det fikk vi desverre ikke med på film, er desverre ikke alltid så flink til å be folk filme "/ Var drit fornøyd med Kiwi, ble bare 2 små økter på henne føre vi ga oss mens formen var på topp :) 

 

Anastasia glemte jeg å få filma.. "/ Ho var litt daff idag, men hadde et par fine økter, og ho tok fine blindbytter og forbytter! Det som sjokkerte meg var atter ho ikke engang gadd å prøve å stjele grillmaten til de rett ved hinderne! Så den skal ho ha for altså! Ho fikk bare et par korte idag ho også, kjempe fornøyd med ho :) Tundra fikk også prøve seg litt, ho fikk på seg sin tynne line igjen, siden ho tidligere har funnet ut atter ho skal ta litt seiersrunder. Så for å stoppe dette, så prøver jeg å bruke en tynn line av paracord, bare sånn for å stoppe henne fra å begynne. Har et håp om atter ho kanksje gir seg hvis ho ikke får muligheten til å begynne å kødde :P 

Den lina kan være til litt frustrasjon når den henger seg opp noen ganger.. men men.. vi får bare overleve :) Men idag ble lina overflødig, for Tundra var helt med idag, og gjorde alt som ho fikk beskjed om! :D Ho er så herlig å trene med når ho er på nett, så vi håper det fortsetter slik fremover så vi slipper lina og snart kan starte offesielle agilitystevner igjen! :) Ble bare en kort liten økt på henne, må passe på å gi oss på topp! 

Litt apporttrening

Publisert: 01.08.2017 @ 18:43 Kategori: Apport Kommentarer: 4

Etter å ha lest en artikkel om tips til apporttrening i et jakt og fiskeblad jeg fikk i posten her om dagen, så klødde det litt i fingrene til å teste ut med Tundra! Ho kan jo apporten sånn i utgansgspunktet, men alltid gøy å utfordre den litt så den kanskje kan bli enda bedre! :) Så da ble dyret slept med ut for å teste. Denne økten skulle vi prøve å lære å apportere i riktig rekkefølge, altså nærmeste først. Og så kunne generalisere apporten ved å bruke masse forskjellige objekter.

Først prøvde vi 2 ting, en drikkeflaske og så en stor kjeksboks. Dette gikk ganske greit, så kjørte noen ganger med det, føre vi utvida med en lekeball nederst, det ble litt for vanskelig, ble litt for fristende å løpe rett ned til siste gitt :p Så med 2 ganger feil på den, så bytta vi den heller ut med en skosåle (så får vi heller ta ballen ut igjen når ho har forstått konseptet litt mere). Det gikk mye bedre. 

Til slutt la jeg skosåla først, så drikkeflaske og så kjeksboks nederst, den var litt mere vrien. Tror det kommer litt av atter ho ikke ser skosålen like lett, men ho forsto den greit til slutt. Men frøkna fikk kjørt seg, ho ble ganske sliten på slutten! :p

Fikk filma noe, men ikke alt :) Men dette var litt morsomt, så vi får fortsette med dette, så kan vi begynne litt på apport med dirigering :)