hits
Om oss Våre mål Produktanmeldelser Våre verbale kommandoer Link Link

Arkiv mned: september 2017

En liten tur i gråværet

Publisert: 30.09.2017 @ 22:35 Kategori: Hund Kommentarer: 0

Tok med meg kameraet og whippsene ut en tur, så de fikk lufta seg litt og ikke bare Tundra som fikk jakta på hytta. Og så fikk jeg ille lyst til å tørke litt ordentlig støv av kameraet, og få tatt litt bilder igjen :) 

Og brått traff vi Zito, han hadde da smøget seg ut døra og løpt for å lete etter oss :p 

En regnfull og tåkete jakthelg

Publisert: 28.09.2017 @ 23:03 Kategori: Jakt Kommentarer: 0

I helga som var dro jeg og samboern min oppover på hytta torsdag kveld, for å ha hele dagen å jakte på på fredag. Desverre kom vi oss ikke så tidlig ut da det hølja ned og var et tjukt lag med tåke... Utover ettemiddagen letna det litt, så tok en liten tur bare. Tok med oss whippetene som fikk gå litt løse, siden de går mellom beina mine og samboern min sin hund gikk i bånd. 

Vi hadde en fin stand, men desverre er Tundra litt forsiktig ennå og jeg litt for treig til å komme meg bort, så fuglen fløy avgårde på beina og forsvant bak noe buskas... Vi hørte flere vingeslag, så fuglene trykka ikke bra idag gitt, siden Tundra ikke rakk frem engang :) 

Pappa kom på kvelden, så han var klar for å jakte litt på lørdag.

Lørdagen kom, og med den kom tjukk tåke igjen og litt regn... Bare deprimerende.. Utover dagen letna det litt i tåka, så prøvde oss ut en liten tur. Denne gangen var det Tundra, valpen Zito og gamla Kira med bare. Vi fant noe fugl, men ikke store greiene idag heller gitt, og det vi fikk i skuddhold var enten røy eller orrhøne.. På slutten gikk jeg tilbake til hytta med Tundra og Zito, da knærne mine overhodet ikke ville mer.. Så valgte å bryte for å ha en dag til å jakte på.

Søndag morran var det det samme deprimerende været... Fikk dratt ut en tur igjen utover dagen, da ble samboern min sin hund Pippi med i bånd i tillegg... Vi hadde opp en orrhøne for Kira, men ellers lite å se idag også. Vi hørte litt vingeslag i ny og ne, men ingenting i skuddhold..

Etter å ha snakka litt med elgjegerne skulle vi få jakte litt på mandag også (egentlig så skal terrenget stenges nå for 1 uke med fredning føre elgjakta..), siden sola var meldt.

Mandagen kom, og intet sol i sikte.. både jeg og pappa ble litt furtne og bestemte oss for å bare dra rett hjem istedet og få gjort noe annet fornuftig. Så sånn sett en kjip helg, men egentlig super også, mange fine nye erfaringer til meg og Tundra + Zito. Så vi klager ikke sånn sett :D 

Håper på flere jaktturer i høst, ellers så er vi forhåpentligvis klare til å debutere på jaktprøve på lørdag! Blir ille spennende, og ikke minst skummelt! Men holder jeg nervene mine under kontroll, så gjør Tundra jobben sin :) 

Agilitytrening med pointerlus

Publisert: 20.09.2017 @ 15:41 Kategori: Agility Kommentarer: 0

Dro opp på klubben for å prøve å sette opp en liten bane med slalom på. For å prøve å få alléslalomen inn i bane uten hjelpemiddel på slutten, og slikt føre vi lukker helt snart, om ikke så altfor lenge håper jeg. Jeg syns dette funka bra! Men tja.. vennina mi hadde lagt fra seg en leke helt i andre enden, og den måtte Tundra såklart hente til meg! :p Da jeg la den på ene tunnelen, så var det visst ikke riktig plass det heller. Ho er litt morsom innimellom det trollet der :p 

Men syns det ble en fin runde jeg, er deilig at ho begynner å bli såpass fokusert at jeg kun trenger å tenke på handlinga mi (og den trenger myyye justering fra whippene!). Vi har ganske vide svinger ennå, men her bør handlinga mi bli bedre på å forberede Tundra føre ho satser på hinderet, så bør jeg ha tenkt tydelig på neste.. bortskjemt med whippene ja! 

Hoppteknikken begynner å komme seg

Publisert: 19.09.2017 @ 10:10 Kategori: Agility Kommentarer: 0

Hvertfall på Kiwi som vanligvis har hatt en ganske snål hoppteknikk! Etter hva jeg kunne se fra forrige stevne, så begynte ho brått å spare tid også! Så dette lover godt syns jeg! 

Først har vi basic grid. Tundra fikk prøve en annen variant av den, for ho er den av hundene som definitivt jobber ordentlig!

 

 

 

Så prøvde vi litt mere på set point, og merker at jeg ikke kan stå bak og sende hundene over,  for da starter de ikke med samla forbein, som dere kanksje kan se på filmene :) 

 

 

For de som lurer, så bruker jeg hele tiden en sånn godbitmaskin foran hundene (manners minder), så de får fokuset fremover, og ikke så mye på meg :) 

Endelig er jakta i gang igjen!

Publisert: 17.09.2017 @ 22:09 Kategori: Jakt Kommentarer: 0

På fredag kveld i forrige uke dro jeg og hundene oppover til hytta, for å slappe av på lørdagen føre jakta begynte på søndag! Jeg sov ganske lite den natta ja, selvom jeg har vært med på noen jaktturer i mitt liv, så er jeg alltid like spent! Og er så morro å se Tundra fungere bedre og bedre for hver høst! 

Vi står sjeldent opp drit tidlig på morran, siden vi alltid bruker å få fugl mest utover dagen, så denne dagen var intet unntak. Vi rakk ikke å komme helt opp på fjellet føre jeg fikk skuddsjanse. Det var litt grått og gikk fort, så jeg var skråsikker på at det var en hane (svart), så jeg smalt til. Ble mest sjokkert over at fuglen faktisk datt, og at jeg traff inni tetta! Det var en pen liten orrhønekylling, så ganske fornøyd med Tundra! Ho var allerede på vei på resten av flokken, så jeg i stresset mitt glemte henne, og gikk til orrhøna sjæl :p men ho kom fort tilbake og sjekka den ut sammen med meg :) 

Nydelig natur ved Skrimfjella! 

Etter en liten stund oppå fjellet så sto Tundra som en påle, her var det ikke skogsfugl hvertfall! Og riktig, der var det et kull på 4 ryper. Desverre hadde jeg klart å plassere meg dårlig til med skuddhold, med en svær busk i veien.. pappa sto litt bedre til, men bomma. Tundra sto faktisk pent igjen da ho reiste, uten at jeg sa noe som helst. Så fornøyd med den! 

Vi gikk en stund til, føre vi begynte å gå litt nedover, og da sto brått Zito midt i det vi tror er samme rypekull (de fløy den retningen og likt antall), da fikk pappa skuddsjanse, og fikk skutt den ene. Zito løp opp, og sto bare å titta på rypa, han skjønte ikke mye :p Tundra løp opp og løfta den og sto så og speida utover, jeg fikk visst pent gå bort til henne, for ho sto på en stegg.. haha :p 

Etter endt tur så måtte Tundra pent posere med fangsten sin :D 

Dagen etter hølja det skikkelig ned hele dagen, så da utnytta vi det til å handle og så ordne litt mere på hytta som er et lite oppussingobjekt. 

Men på tirsdag kom vi oss ut igjen! Det var grusomt vått, og svære bekker/fosser med vann.. Skogsfuglen var så nervøs at de letta leeenge før hundene kom i nærheten av dem.. Vi hørte mye og så innimellom noen vingeslag, men ingen suksess idag desverre.. Men fant 2 elggevir og fikk sett masse fin natur, så ikke helt feil uansett! Masse erfaring til unghundene å! :D Tundra fikk noe skrubbsår fra ene forpoten og opp hele brystkassa, så ho halta litt på slutten.. "/ 

Fant en litt sånn kul gressflekk som skilte seg ut med fargene sine! :p

Blåbær fant vi masse av :D 

Gjengen som koser seg på hytta foran peisen

Dagen etter droppa vi å jakte, Zito er for ung til mange dager, Kira er for gammel og skral ennå, Emil er pensjonist, og Tundra skulle få tid til å bli bedre i poten sin igjen :) Så da ble det en liten fisketur istedet. Fikk ikke mye fangst der heller, men deilig terapi, og Tundra elsker å fiske, så ho storkoste seg! :D 

Tundra følger nøye med på pappa som ordner med fiskestanga

Whippene likte bedre å være innpakka i jervenduken :p 

Da jeg ga meg med fiskinga, så løp Tundra bort til pappa for å følge med :p 

På torsdag var vi klare for å dra ut i skæven igjen, fått tak i ny jaktvest til Tundra å! Den nye til Non stop, så vi var klare for å teste! Siden kneet mitt er dårlig til tider, så kjørte vi så langt opp vi kunne, så gikk vi resta opp til toppen for egen maskin. Det var veldig vått idag også.. men begynner å bedre seg! Vi hørte en del fugl denne dagen å. Pappa fikk skutt en orrhane for Kira, som Tundra apporterte! Eller den var litt større enn det vi har trent på, så Tundra var litt frustrert da ho ikke fikk den opp, så til slutt tok ho bare tak i ytterst av vingen på den, og ga den til meg (litt frustrert blikk), så pakka jeg den pent sammen med vingene inn, og da tok ho tak i den, og holdt. Da virka ho litt mere fornøyd over å ha fått det til :p 

Tundra fant en orrhøne, men vi sparer dem, så da fikk den leve videre, på slutten fikk ho opp en orrhane, men den fløy litt for lenge på beina, og fløy opp så jeg kun så vingen på den omtrent.. så da fikk vi ikke has på den gitt.. Men utrolig morro å se at hunden min funker så bra! Desverre var ikke poten helt bra ennå, så ble fort potesokk på og begynne å snu litt mot bilen igjen.. 

En fornøyd Tundra som er snar med å stjele sekken min så fort jeg tar en pause! Gull å ha en hund som vet å hvile når ho har sjansen :) 

 

Vel tilbake til hytta ble det en fit dog shaker på dyret, under jervenduken :p 

Fredag dro pappa tidlig hjem, mens jeg måtte jo ut en dag til, men denne dagen gikk jeg uten Tundra. Tok med meg whippene så de kunne apportere for meg, siden jeg ikke tør å skyte uten hund, tilfelle skadeskyting! Det var brått skikkelig varmt denne dagen, og brått tørt overalt, jeg var like tørr da jeg dro ut, som da jeg kom tilbake til hytta! Kiwi gikk for det meste i beina mine, mens Anastasia gikk litt ut. Brått støkka Anastasia opp en orrhøne, men den skal vi ikke skyte... må si jeg begynner å bli lei av de hønene, haha! :P Men vi fikk en fin tur, og whippene er fornøyd med masse blåbær, og jeg fant et til elggevir :D 

Alle gevira jeg fant denne uka! :D fin pynt til huset! 

 

Tror det var en som hinta til at jeg ikke fikk dra uten henne igjen, da ho la seg på sekken min :p 

Zito og Kira måtte jo posere litt for fuglene de fikk :D 

Så nå gleder vi oss til masse mere i høst! Har tilogmed vært vill og gal og meldt Tundra på lavlandsprøve 1.Oktober i Østfold! Jaja.. får man bare jobbe på! 

Endelig svar på røntgen!

Publisert: 09.09.2017 @ 16:29 Kategori: Tundra Kommentarer: 0

Jeg dro helt til Nannestad dyreklinikk for å røntge hos en som ble betrakta som kjempe god innen røntgen 11.Juli. Tundra var jo røntga forrige sommer med en C, men med en dyrlege jeg ikke følte helt hadde kompetanse.. Så etter anbefaling fra oppdretter, så skulle jeg få røntga ho på nytt nå og tok med albuene i samme sleng. Bildene ble noe helt annet enn ifjor.

Etter kort tid fikk jeg svar på AD, og den var 0! Yes, da var det bare å kjøre på med kløv! Nå venta jeg 2mnd før jeg endelig fikk svar på HD, og der ble det en B! Yes! Så jeg er ganske glad jeg valgte å rerøntge henne! 

Så nå skal vi dra å nyte 1 uke med jakt på hytta! :D 

Katahdin dekken

Publisert: 09.09.2017 @ 10:23 Kategori: Produktanmeldelser Kommentarer: 1

Dette dekkenet er jeg ganske glad i spesielt på vinterhalvåret, da den beskytter undersiden av hunden ganske bra, og holder spesielt de korthårede hunder litt varme også. 

1.Design og passform
Den er ganske enkelt forma, lett å få av og på, og har store fine borrelåser på ryggen. Stoffet kan minne litt om softshell, så ikke noe tykke greier, noe som er kjekt når hunden skal være under aktivitet. Den dekker alle de viktige partiene på hunden, og beskytter mot kulde og risp. Jeg syns den er mye bedre enn en heldress, da den ikke har lange bein, noe som gjør at hunden ikke setter seg fast i dekkenet. Og så beskytter den pung, penis osv, der vanligvis heldresser ikke dekker. 

2. Kvalitet
Kvalitetsmessig syns jeg den holder ganske bra på min pointer som løper ut i masse kratt og diverse, og har ødelagt en haug med dekken. Denne har fått en liten rift på ene låret bare, som jeg enkelt har lappa sammen med en teipbit som er beregna på å lappe telt osv. Det er ingenting i forhold til alt annet som vi bare har måttet kaste etter kort tid.

3. Brukervennlighet
Jeg syns den er gankse enkel å få av og på. Du legger den bare på bakken, og så tar du forbeina inn i fronten på dekkenet og løfter opp, så fester du med de forreste borrelåsene, så tar man på bakbeina og fester med resten av borrelåsene. Store og fine borrelåser som gjør det greit å holde på med selv med votter/hansker.

4. Prisvennlighet
Jeg fikk min ganske billig av en vennine, så jeg husker ikke hva jeg ga for den. Ser troll-hundefor.no selger de 799,-, noe jeg syns de appsolutt er verdt! 

5. Konklusjon
Jeg er rimelig fornøyd med dette dekkenet, og skulle ønske det kom i smått nok til mine whippeter, for dette er et av de få dekken jeg har som er appsolutt mest brukt på vinterhalvåret! Min pointer kunne nok kanskje hatt 1 str mindre, men den sitter fint på og gnager ikke, så jeg har latt det være. Det jeg også syns er så fint med dette, er at stoffet er så tynt at jeg fint kan bruke dette under trekkselen også. Jeg kan virkelig anbefale dette dekkenet om du er aktiv på vinterhalvåret! 

Slalomen begynner å komme seg

Publisert: 08.09.2017 @ 11:05 Kategori: Agility Kommentarer: 0

Jeg har nå smalna slalomen enda mere, og syns Tundra tok den på straks labb! Men jeg merker ho må tenke mye mere nå enn tidligere, så tror jeg skal holde den der et par økter til før jeg smalner slalomen enda mere. Men jeg kjenner jeg begynner å få troa på denne typen innlæring av slalom, merker jeg får en mye mer selvstendig hund av det også! :)

Anastasia fikk prøve et par ganger ho også, siden vi peller fra hverandre den slalomen hennes. Ho har jo begynt å gå annenhver pinne brått.. og det gidder jeg ikke gitt... Men ho var ikke helt på det å trene i vått gress idag.. så ble bare 2 ganger før vi ga oss gitt! Livet med en whippet... :p

Litt mere jobbing med hoppteknikk

Publisert: 07.09.2017 @ 11:11 Kategori: Agility Kommentarer: 0

Vi går et onlinekurs om hoppteknikk og slikt hos klickerklok.se om dagen, og denne gangen ble en av oppgavene våre å jobbe med en oxer med en V foran. Så da ble det å prøve litt da. Anastasia ville ikke være med idag, ho syns det var altfor vått i gresset etter regnvær.. så ble bare Kiwi og Tundra som fikk prøvd seg.

Førstemann ut var Kiwi og ho var ikke helt fornøyd med å måtte sitte foran hinderet.. men ho ble ihvertfall med, kontra Anastasia :p Syns ho hopper fint her, ikke så altfor spent, så er håp om at ho kan få en bedre hoppteknikk etterhvert!

Så fikk Tundra prøve seg, ho var enda litt mere medgjørlig, pointere bryr seg ikke like mye om vær som whippet :p Ho hoppa fint syns jeg, så lurer på om jeg skal tilføye 2 hindere til etter oxern neste gang for å utfordre henne litt mer. 

Apportbeviset i boks

Publisert: 06.09.2017 @ 10:49 Kategori: Apport Kommentarer: 3

Yes! Endelig fikk vi ordna det så vi fikk en dommer som skulle ordne apportbevis for oss! 

Jeg var super stressa da vi kom opp for prøven.. Så nervøs at jeg trodde hjertet skulle dunke ut av brystet mitt.. Tundra prøvde bare å dempe meg, gikk å spiste gress og slikt... Dommern gikk så og satte seg, og ba meg stå igjen alene med Tundra, så jeg fikk roa meg ned, og trent litt og slikt, så vi ble litt samkjørte igjen. 

Da han kom tilbake, så gikk Tundra rett ut i fint søk, og fant rypa! Apporterte så fint tilbake til meg! Så da fikk vi apportbeviset i orden og vi er klare for å kanskje prøve oss på jaktprøve iløpet av høsten! :D 

Agilitystevne i Drøbak

Publisert: 05.09.2017 @ 09:59 Kategori: Agility Kommentarer: 0

På søndag var det tid for agilitystevne i Drøbak. Vi overnatta der fra lørdag pga det skulle være på samme sted som rallystevnet, så slapp vi også å stå så innmari tidlig opp, siden vi hadde første brifing kl 8! 

Førstemann ut var Kiwi i hopp 1, jeg var ganske trøtt ennå.. så jeg surra litt.. Og Kiwi tjyvstarta, og dermed kom vi feil inn i slalomen, så 5 feil der, og så syns jeg runden gikk kjempe fint, helt til lengdehoppet, jeg falt litt av lasset, så Kiwi vegra... Så 10 feil totalt, og en ny rekord på hvor lite tidsfeil, kan jeg ikke klage på! Fikk bare 0,80 i tidsfeil, iforhold til hennes vanlig 2-3sek.. :)  Så 10,80 feil, og en fin 10plass av 24stk! 

(De som filma klarte ikke å få med første hinder, så den starter rett på hinder 2 som er slalomen :) ) 

Neste klasse var agility 1, og første mann ut var Anastasia. Ho var i farta idag, men ble et surr hvor ho fløy forbi tunnellinngang.. og så en slalomfeil, og så feltfeil på bommen, for da ga jeg faen og tenkte å bare gønne litt på og ha det gøy, ho trenger litt slike også!  Ble 15 feil totalt og fikk 14plass av 30stk.

(de som filma klarte å begynne midt i banen, så får ikke med alt :p) 

Neste var Kiwi, og ho gikk som en kule! Frem til vi hadde 3 hindere igjen, da falt fokusen litt av, og ho løp forbi et hinder, og da vi skulle ta det på nytt, så ga jeg henne ikke nok rom, så ho misforsto og tok bommen... så disk! Men jeg er super fornøyd med henne om dagen, går som ei klokke! :D 

(Filma midt i her også)

SIste klasse for dagen var hopp 2 med Anastasia. Ho var litt distrè føre vi skulle inn i ringen.. og da vi starta så kom vi til hinder 2, føre ho så en liten hvit hund oppi skråninga inni skæven der.. I frykt for atter ho måtte dra å sjekke om det var en katt, så fikk jeg henta ho inn og fortsatt, men glemte å sperre for tunnelen, så disk... og så ble resten av banen litt rot.. Syns ho var overhodet ikke seg sjæl.. Enten har ho en dårlig periode, eller så er det noe galt et sted.. 

 

Så vi får bruke tiden fremover på å trene, nå skal den teite slalomen på plass føre Anastasia er tilbake på konkurransebanen hvertfall! Og så får ho ta seg en tur til kiropraktor å få sjekka kroppen snart å! :) 

Rallystevne i Drøbak

Publisert: 04.09.2017 @ 11:38 Kategori: Rallylydighet Kommentarer: 0

Denne lørdagen var det tid for rallystevne i Drøbak, Anastasia skulle debutere i klasse 2, og Tundra skulle gå klasse 1 i håp om siste 1premien for å få mellomtittelen sin :) 

Anastasia virka litt treig i oppfattelsen da vi varma opp, men ho var på en annen planet da vi gikk i ringen gitt! Ho måtte vel få meg til å huske at ho tross alt er ei whippet! For sitte var ikke heelt på hennes plan idag.. så ble en haug med dobbelkommandoer.. Kjente jeg ble så sykt stressa og usikker når ho bare tulla sånn... Øvelsen sitt til stå, gikk ikke heelt... så ble disk der...heldigvis var det ingen dekk-øvelser da i det minste, for ho hadde vel aldri i verden blitt med på det vil jeg tro.. 

Litt av en debut i klasse 2 gitt.. bedre lykke neste gang sier jeg bare.. livet med en whippet :p 

Prøver hardt å overtale henne til å sitte :p

Nestemann sin tur var Tundra. Håpet mitt lå hos henne idag gitt! Ho var ganske våken og fresh da vi starta, lå litt i forkant av meg ved et par skilt, men ho henta seg fint tilbake! Ho har blitt riktig flink til å følge meg når ho sitter på plass, og så vrir jeg mot venstre, ulempen er at ho blir så ivrig at ho hopper litt inn i meg.. så ble noen poengtrekk der gitt :p 

Jeg var så sikker på at jeg diska henne siden jeg ba ho komme på plass da ho forsvant litt foran, og så trodde jeg ho rakk å sette seg skjevt da jeg ba henne om å rette seg opp, men det var visst kun 1 ordentlig sitt.. For da vi sto forrest på premieutdelinga for å ta imot disken, så fikk vi aldri noen... og jaggi ble det ikke 185poeng, 1premie og 6plass! Så fornøyd! :D Av 27startende, så er jeg rimelig happy altså :D 

Så nå har vi lagt inn søknad om mellomtittel hos Nkk til henne :D 

 

Og tusen takk til snille randome folk som tok bilder av krapylene mine idag med kameraet mitt :D 

 

Tundra med sin fine RLI tittelrosett :D 

Agilitytrening på sitt beste

Publisert: 02.09.2017 @ 16:38 Kategori: Agility Kommentarer: 1

Som noen kanksje vet så har vi slitt lenge med at Tundra blir så høy på agilitytreningene at ho bare fjaser og løper rundt i full fart..! Så har tatt en liten pause og så begynt litt med tau, men siden ho har vært så fin i det siste, så tenkte jeg å gi ho en sjanse uten tau etter seg. Og jeg kan ikke si annet enn atter det gikk over all forventning! Vi hoppa over slalomen, så vi hadde 2 baner, altså stoppa rett før slalomen, og begynte på nytt etter. For jeg holder på med alléslalom, og den er ikke helt lukka ennå. 

Fikk en vennine til å filme siste delen her, og jeg kjenner det skal bli deilig å begynne å pirke på handling, osv istedetfor å passe på at Tundra ikke koker over i huet! :p 

En rallytrening med stor fremgang

Publisert: 01.09.2017 @ 11:50 Kategori: Rallylydighet Kommentarer: 1

Jeg har jo slitt ganske mye med at Tundra faller så utrolig lett ut av konsentrasjonen sin når vi trener.. men bare på dette siste halve året, så syns jeg ho har landa betraktelig! Det er så deilig å se nå alle de treningstimene jeg har lagt i henne, kommer frem! :D Det finnes appsolutt ingen bedre følelse! 

Og ved hinder, så bruker ho å bli rimelig høy med en gang, så var morsomt da vi etter bare et par ganger fikk til en fin rytme der også, så ho kommer rett i fot etter hinder! :D