hits
Om oss Våre mål Produktanmeldelser Våre verbale kommandoer Link Link

Kategori: Produktanmeldelser

Treat and train - godbitmaskin

Publisert: 06.11.2017 @ 19:44 Kategori: Produktanmeldelser Kommentarer: 2

..også kalt TT og Manners minder. Jeg elsker denne maskinen! En av mine beste investeringer innenfor hundetrening. Den er genial å belønne hunden med på avstand, spesielt hvis de ikke er sånn super happy for leker hele tiden, og/eller hvis man trene alene, for da slipper man at hunden "stjeler" belønninga. Og ikke minst så er den fin med å få hunder til å tenke rett frem hvis du feks holder på med slalominnlæring eller running contacts.

1.Design og kvalitet
Selve maskinen har en svært enkel design, samme med fjernkontrollen som har kun 2 knapper. Den tåler regnvær og å stå i vått gress. Den har et lokk som beskytter alle knappene og samtidig godbitene, alt på et sted. Sånn kvalitetsmessig så syns jeg den har holdt seg bra hvertfall. Den har blitt brukt en god del av meg, også i regnvær, og den lever fint ennå. 

2. Brukervennlighet
Den er ganske enkel i bruk, den må bare passes på at den samkjøres med fjernkontrollen, da man kan bytte på forskjellige kanaler (Obs, pass på så ikke den står på samme kanal som treningskameraten din sin, da blir det fort mange godbiter ekstra :p). Ellers kan man velge mellom lydnivåer på maskinen, den fungerer litt som en klikker, (klikk --> godbit) så hundene vil etterhvert elske den lyden! En del av den som jeg ikke har satt meg sånn inn i er en funksjon de kalles "down, stay", denne skal gi godbiter kontinuerlig, så man feks kan bruke den til at hunden ligger foran den når feks det kommer besøk hjemme, og du ikke vil at hunden skal løpe bort å hilse på. Denne funksjonen har jeg ikke utforska noe særlig annet enn at jeg med et uhell har trykka feil på fjernkontrollen. Ulempen med denne maskinen er at den ikke tar all slags godbiter, da vil den ofte henge seg litt opp, men runde og små godbiter går fint. Mange bruker derfor tørrforkuler i den, jeg bruker små hjertegodbiter med stort hell, så trenger ikke å bare bruke tørrfor. 

3. Prisvennlighet
Den er litt dyr, ligger på rundt 1749,- hos Gressvik dyrebutikk hvertfall. Jeg syns den var verdt det hvertfall. Jeg vil tro de fleste agilityfolk får svært god utbytte av denne, da den er genial til fremadsendinger, innlæring av slalom og running contacts osv. 

4. Konklusjon
Min konklusjon er at dette er et godt verktøy innen hundetrening, som for min del er gull verdt hvertfall! Noe sær på godbiter, noe som kan være litt leit, men er ikke så vanskelig å få tak i runde godbiter, så syns det går greit sånn sett. Man får med 2 skiver til å bytte på om det er små godbiter eller større også. Det følger også med en target stick, som kan brukes i trening med denne maskinen. På filmen under så ser du Tundra bruke den.

 

Katahdin dekken

Publisert: 09.09.2017 @ 10:23 Kategori: Produktanmeldelser Kommentarer: 1

Dette dekkenet er jeg ganske glad i spesielt på vinterhalvåret, da den beskytter undersiden av hunden ganske bra, og holder spesielt de korthårede hunder litt varme også. 

1.Design og passform
Den er ganske enkelt forma, lett å få av og på, og har store fine borrelåser på ryggen. Stoffet kan minne litt om softshell, så ikke noe tykke greier, noe som er kjekt når hunden skal være under aktivitet. Den dekker alle de viktige partiene på hunden, og beskytter mot kulde og risp. Jeg syns den er mye bedre enn en heldress, da den ikke har lange bein, noe som gjør at hunden ikke setter seg fast i dekkenet. Og så beskytter den pung, penis osv, der vanligvis heldresser ikke dekker. 

2. Kvalitet
Kvalitetsmessig syns jeg den holder ganske bra på min pointer som løper ut i masse kratt og diverse, og har ødelagt en haug med dekken. Denne har fått en liten rift på ene låret bare, som jeg enkelt har lappa sammen med en teipbit som er beregna på å lappe telt osv. Det er ingenting i forhold til alt annet som vi bare har måttet kaste etter kort tid.

3. Brukervennlighet
Jeg syns den er gankse enkel å få av og på. Du legger den bare på bakken, og så tar du forbeina inn i fronten på dekkenet og løfter opp, så fester du med de forreste borrelåsene, så tar man på bakbeina og fester med resten av borrelåsene. Store og fine borrelåser som gjør det greit å holde på med selv med votter/hansker.

4. Prisvennlighet
Jeg fikk min ganske billig av en vennine, så jeg husker ikke hva jeg ga for den. Ser troll-hundefor.no selger de 799,-, noe jeg syns de appsolutt er verdt! 

5. Konklusjon
Jeg er rimelig fornøyd med dette dekkenet, og skulle ønske det kom i smått nok til mine whippeter, for dette er et av de få dekken jeg har som er appsolutt mest brukt på vinterhalvåret! Min pointer kunne nok kanskje hatt 1 str mindre, men den sitter fint på og gnager ikke, så jeg har latt det være. Det jeg også syns er så fint med dette, er at stoffet er så tynt at jeg fint kan bruke dette under trekkselen også. Jeg kan virkelig anbefale dette dekkenet om du er aktiv på vinterhalvåret! 

Ruffwear Approach kløv

Publisert: 24.08.2017 @ 09:59 Kategori: Produktanmeldelser Kommentarer: 0

Dette er en helt grei kløv, som er den første typen jeg kjøpte til whippetene, siden det var eneste som passa dem. De har vært med mye overalt, og fått en del trøkk opp igjennom årene.

1. Design og passform
Jeg er jo stor fan av blå, så jeg liker godt fargen på den (kommer også i lysegrønn (gammel modell, nye modellen er oransje). Kløven er lett å stille inn for å passe hunden på alle måter, men savner at kløvveskene kan heises opp. Så det er viktig å pakke den likt med vekt i lommene på hver sin side. Men det er en enkel kløv å håndtere uten noe ekstra dill dall på.

2. Kvalitet
Etter flere års bruk så har fargen begynt å famle, men alt holder seg like fint. Glidelåsene og alt er like hele og fine etter mye juling opp igjennom. Så kvaliteten er ikke så ille som man kanskje skulle tro. 

3. Brukervennlighet
Den er ganske enkel å håndtere, er som nevnt tidligere ikke så mye ekstra dilldall på den. Det er bare å ta kløven over hodet på hunden, tre et bein inn i ene selen (selen er Y-forma, og har ikke den klassiske brystreima, som bare går tvers over), men det er kjipe kommer når man skal feste den forreste magereima, den må inn under en sånn hempe i kløvvesken, for å få kløvene til å ligge mest mulig stabilt. Og det kan være ganske klønete, spesielt om kløven er godt pakka. Ellers så er det bare å spenne fast bukreima, og så er man klar for tur.

4. Prisvennlighet
Jeg kjøpte de kløvene da de kosta 600,-, men ser de nå har gått opp til 1300,- og rundt der. Jeg ville nok heller gått for en kløv med muligheter for hevereim hvis jeg allerede skal opp i den prisen, er ikke lange veien til Non stop eller laika sine kløver feks, hvis man har en hund som passer disse.

5. Konklusjon
Veskene er ikke 100% vanntette, men ser Ruffwear har laga egene regntrekk til dem nå i senere tid. Kløvveskene er også ganske små i forhold til hundens str, skal man opp i veske str så ender man kanksje med at selen blir for stor. Samtidig så tenker jeg at det er nok greit at veskene er såpass små, pga de ikke har noen hevereim til å få veskene ut av hundens albuer. Kløven er helt grei til småturer her og der, men jeg ser ikke på den som den optimale kløven, men skal man ikke kløve så mye og har en hund med sær kroppsform, så anbefaler jeg å ta en titt på den. 

Togo kløv

Publisert: 19.08.2017 @ 00:39 Kategori: Produktanmeldelser Kommentarer: 0

Da er den første anmeldelsen her, bare skrik ut om dere føler det mangler noe, eller om dere har noen flere spørsmål rundt kløven :) 

Dette er den beste kløven jeg har vært borti hittil, og noe jeg varmt kan anbefale. Jeg har brukt de mye på turer i et par år nå, både på teltturer og på treningsturer i hverdagen, de er gode som gull uansett. Hundene også setter stor pris på dem! 

1. Design og passform
Kløven er ganske stilren og enkel. Den har en liten lomme i øverste lokket på hver sin side (kjekke å putte potesokker oppi feks), og lokket drar man frem over hodet på hunden, så man kan justere båndet som holder kløvveskene. Kløven er lett å stille inn så den passer hunden, og jeg syns den ligger godt på hunden selv når jeg har vært så distré og har klart å glemme å lukke igjen stroppene under magen og buken. Den ligger såklart ikke like bra om du passer veldig ujevnt, men små vektforskjeller går fint, men er viktig å prøve å pakke så likt på begge sider som mulig, for hunden sin del.

2. Kvalitet
Den eldste kløven er noen år gammel nå, og jeg syns den ser like fin og hel ut som den nyeste som jeg har fått til pointern. Tundra har jo ødelagt en non stop kløv etter noen få turer, men denne her lever ennå, og er like fin som ny etter et halvt år på turer (altså flere enn non stop kløven).

3. Brukervennlighet
Jeg syns den er ganske enkel å bruke og forstå. Jeg liker veldig godt at det ikke er mye unødvendig dill på den. Det er bare å justere de to stroppene som går under magen og en under buken, og så brystreima (som man gjør 1 gang som regel, med mindre hunden legger på seg eller slanker seg :p ). Så er det bare å justere heve-reima til slutt, så man får kløvveskene tilstrekkelig ut fra hunden. Veldig enkelt og greit, også i kulda når man gjerne har på seg tjukke hansker. 

4. Prisvennlighet
De er en del dyrere enn de andre kløvene man får i butikken, ligger på rundt 2200-3200,- alt etter hvilken str man trenger til hunden. Men jeg mener det er verdt de pengene hvis man skal kløve en del, som med oss mennesker hvor det er viktig med en god sekk, så er det like viktig for en hund å få seg en god kløv.

5. Konklusjon
Kløven er ikke 100% vanntett, men jeg har sjeldent opplevd det som et problem, men jeg har selv planer om å få sydd et regntrekk til den, evt få tak i et regntrekk til sekk, for å legge over på verste regnværsturene. Ellers så syns jeg denne kløven er helt suveren, og er ikke uten grunn til at alle mine hunder som kløver aktivt har en slik hver. De blir alltid glade så fort kløvene kommer frem. Så anbefaler på det sterkeste å ta en tur på seleverkstedet.no og sjekke ut kløven nærmere :)